TOREN staat midden in het leven, met de stad aan haar voeten. Er bevinden zich lichte, ruime appartementen in TOREN. Op de hogere etages is een prachtig uitzicht over Hoorn en het Markermeer. De lagere etages bieden zicht op de groene binnentuin.  Onder de groene binnentuin bevindt zich de stallingsgarage. De ruime garage bevat ca. 170 parkeerplaatsen voor auto’s, een grote fietsenstalling en bergingen.

De moderne appartementen zijn een heerlijke plek om luxe en vooral onbezorgd te wonen. Blikvanger is het deel op de hoek van de Provincialeweg en de nieuwe verbindingsweg met de Maelsonstraat. Het gebouw wordt ruim vijfenvijftig meter hoog en verleent het complex zijn naam: TOREN.

TOREN Hoorn

Werkzaamheden Nieman

Voor het project de 209 appartementen geeft Nieman in opdracht van Scholtens Projecten advies op het gebied van brandveiligheid, energie, bouwregelgeving, bouwfysica en geluidwering/akoestiek.

Snel traject

Bijzonder aan het proces was de zeer korte tijd tussen het eerste schetsontwerp in oktober 2016 en de indiening van de Aanvraag Omgevingsvergunning in maart 2017. Dit vroeg van alle partijen (GeO architecten, Inbo, Madern Installatietechniek en Constructiebureau Tentij) een maximale inspanning, overleg en coördinatie. Ook de gemeente Hoorn en veiligheidsregio Noord-Holland Noord alsook de omgevingsdienst is meegenomen in het proces, waardoor de bouwvergunning al na zes weken werd verleend. Ondertussen ging het project ook in verkoop.
Een dergelijk snel traject had het team eerder met elkaar doorlopen voor transformatieproject Kaap Hoorn.

Bijzonder energieconcept

Het energieconcept van TOREN is bijzonder, omdat er sprake is van een nagenoeg all-electric concept. Alleen voor de pieklast is een kleine cv-installatie toegevoegd aan de collectieve WKO-voorziening met open bron in de bodem. De woningen worden verwarmd middels vloerverwarming. Een boosterwarmtepomp zorgt voor de tapwaterbereiding. Nagenoeg alle woningen worden geventileerd door een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ruim 250 PV-panelen op het platte dak van het lagere bouwdeel zorgen voor opwekking van de energie voor de collectieve voorzieningen. Met gebouwgebonden geluidsschermen op de noordgevel en wintertuinen wordt een akoestisch acceptabel binnenklimaat gecreëerd.

Contact en meer informatie

Voor meer informatie over dit project dan neemt u contact op met Gerton Starink