Hoe presteert de Flat met Toekomst, acht nul-op-de-meter woningen in Utrecht? Wat zijn de leerpunten, zowel bouwkundig als installatietechnisch? Deze vragen worden beantwoord in het Bouwwebinar ‘Flat met Toekomst’, dat dinsdag 3 oktober wordt gehouden.

In 2016 werden acht woningen in de Utrechtse wijk Overvecht, onderdeel van een zogenaamde ‘Intervamflat’, omgebouwd tot nul-op-de-meter woningen. Het is een experiment van woningcorporatie Mitros dat grote gevolgen kan hebben. Er staan tienduizenden vergelijkbare na-oorlogse flats in Nederland. Het afdoende isoleren en luchtdicht maken van de acht woningen in dit experiment was een uitdaging, evenals het vervangen van de installatie. Vier van de woningen hebben een lucht-water-warmtepomp, vier andere een aardwarmtepomp.

Energieprestatie

Inmiddels zijn we een winter verder. Hoe presteert de Flat met Toekomst? Wat zijn de leerpunten, zowel bouwkundig als installatietechnisch? Worden de besparingen gehaald? Is de pilot op te schalen? Deze vragen komen aan bod in dit webinar met drie deskundige sprekers die allen zeer nauw bij het experiment betrokken zijn. Sprekers bij dit webinar zijn:

Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met AWB en Vaillant en vindt plaats op dinsdag 3 oktober van 12.30 tot 13.30 uur. Deelname aan het webinar is gratis. Inschrijven kan via deze link.