Parkeren op eigen risico? Levert parkeren binnen in een parkeergarage een groter veiligheidsrisico dan parkeren buiten op een parkeerterrein?

Aanmeldbutton middagsymposium parkeren op eigen risico

In een buitensituatie kan bij brand energie en rook vrij wegstromen, terwijl dat in binnen situatie wordt belemmerd. De binnen situatie wordt dus onder brandcondities eerder bedreigend voor bouwconstructie en gebouwgebruiker dan de buitensituatie.

Hoe snel gaat dat dan? En wat voor brandscenario is dan te verwachten? Dat hangt van veel randcondities af, zoals de bouwkundige constructies van de garage, het ventilatiesysteem en de al dan niet aanwezige automatische blusinstallatie.

Auto als randconditie

Ook de auto zelf is een belangrijke randconditie. Hoe groot is de kans op brand en wat voor brandontwikkeling mag van een auto verwacht worden? Hoe ziet die auto er uit in de nabije toekomst? Gaan we dan eigenlijk nog wel parkeren, of is dat achterhaald? Met andere woorden, zijn robuuste en duurzame brandveiligheidsconcepten voor parkeergarages eigenlijk wel nodig?

Trendwatcher

RichardVanHooijdonkWe hebben trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk gevraagd zijn visie te geven over onze toekomstige mobiliteit en de consequenties daarvan voor parkeervoorzieningen. Daarna laten we zien welke brandveiligheidsconcepten mogelijk zijn voor parkeergarages. Niet alleen nieuwe garages, maar ook bestaande garages die ooit zijn vergund volgens een concept dat onvoldoende veiligheid biedt komen aan bod. Want hoe ga je daar mee om, bij voorbeeld in certificering van brandveiligheidsvoorzieningen?

Visie en praktijkerevaringen

In het middagsymposium delen diverse partijen hun visie en praktijkervaringen met betrekking tot brandveilige parkeergarages. Van beheerder en eigenaar tot gebruiker, ontwerper, adviseur, leverancier en brandweer.

Informatieplein

Diverse partijen informeren u op het informatieplein over duurzaam- en veiligheid in parkeergarages. Deelnemen aan dit informatieplein kan nog. Er is nog een aantal plekken beschikbaar. Mail uw interesse hiervoor aan n.kuilder@nieman.nl

Deelnemende partijen informatieplein

XX   XX   XX  Systemair XX Logo_Veritas
     
Aanmeldbutton middagsymposium parkeren op eigen risicoDeelname

 

Wij vragen u om een vergoeding van € 195,- per persoon voor deelname aan deze praktijkdag.
Bij aanmelding voor 8 september 2017 ontvangt u een vroegboekkorting van € 50,- .

Middagsymposium_Parkeren_op_eigen_risico_22-11-2017 v07-09