Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Wij maken gebouwen en hun omgeving beter: veilig, duurzaam en comfortabel

Nieman is uw partner voor complexe vraagstukken in de gebouwde omgeving

Visual Nieman veilig, duurzaam en comfortabel
veilig, duurzaam en comfortabel
Next Delft exterieur door Ector Hoogstad
AJAX loader

De raadgevende ingenieurs

Hebt u een vraag over akoestiek, bouwfysica of brandveiligheid? Of over bouwtechniek, bouwregelgeving of kwaliteitsmanagement? Meer dan 150 specialisten gaan graag voor u aan de slag. Ook kunt u bij hen terecht voor vragen over installatietechniek, en energie- en duurzaamheidsvraagstukken.

Het maakt daarbij niet uit in welke fase uw project zich bevindt. U mag van ons hoogwaardig advies verwachten tijdens alle fases van het bouwproces: van ontwerpfase, tot realisatie- en exploitatiefase. Ook voor beleidsadvies en onderzoeksopgaven zijn onze specialisten inzetbaar. U profiteert daarbij van een helder proces. Onze adviezen leiden tot efficiënte oplossingen en kwalitatief goede projecten, daarmee vermijdt u risico’s tijdens ontwerp en realisatie en bespaart u kosten.

We werken samen met meer dan 3000 klanten. Dat zijn (ontwikkelende) bouwbedrijven, architecten en projectontwikkelaars. Maar ook woningcorporaties, gebouweigenaren, leveranciers en overheden vormen een groot deel van onze klanten

Ons gezamenlijk einddoel? Tevreden mensen die in een veilig, duurzaam en comfortabel gebouw wonen, werken en recreëren.

We houden ervan onze kennis te delen. Dat doen we al ruim 30 jaar. Niet alleen in advies, maar ook met incompany trainingen. En door onderwijs te verzorgen op hogescholen en de TU Eindhoven en te spreken op congressen. Daarnaast leest u regelmatig artikelen van onze adviseurs in vakbladen zoals Cobouw, Duurzaam Gebouwd, Bouwkwaliteit in de Praktijk, etc.

Nieman Raadgevende Ingenieurs is onderdeel van de Nieman Groep. Tot de Nieman Groep behoren ook Het GeluidBuro, Ingenii Bouwinnovatie, Bimpact en Nieman Academie. Met zo’n 150 gedreven mensen werken we vanuit Utrecht, Zwolle, Arnhem en Harderwijk.

Lees meer
Overleg-in-de-kantine-Nieman-Raadgevende-Ingenieurs-Zwolle
Kwaliteitsborger-beoordeeld-bouwwerk
Andre-Kruithof-geeft-les-©-Buildinglabel.com
Werken in kantoortuin Nieman Raadgevende Ingenieurs Zwolle 03
Luchtdichtheidsmeting door Nieman
Dag-van-de-Binnenlucht_dagvoorzitter-Harm-Valk
Publicatie

Whitepaper: De Wkb voor professionele opdrachtgevers

In het document worden kennis en tips gedeeld. Daarnaast wordt ingegaan op de verhouding met andere partners in de bouwketen en het borgingsproces.

Download whitepaper
Whitepaper Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen NEPROM en Nieman RI
Onderzoek

Brandveiligheid biobased isolatiematerialen in houtbouw

In opdracht van RVO Nederland deed Nieman onderzoek naar de brandveiligheid van biobased isolatiematerialen in houtbouw. Wat kan? En wat mag als het gaat om biobased bouwmaterialen?

Lees meer
161 030 Linkedin Post Brandveiligheid
Bas, Andre en Kim

150 Niemanners staan voor u klaar. Met welke uitdaging kunnen wij u helpen?

Ontmoet alle medewerkers of stel uw vraag aan een specifieke medewerker.