Impressie BiotechtrainingsFaciliteit © BAM Utiliteitsbouw grootIn de Biotech Training Facility worden werknemers en studenten getraind in het werken met state-of-the-art apparatuur onder GMP-condities. GMP (Good Manufacturing Practice) is het strenge regime, waaronder productie van geneesmiddelen plaatsvindt om te voldoen aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen. De Biotech Training Facility is een unieke faciliteit waar er wereldwijd maar een paar van zijn en dient om labvaardigheden te trainen voor biotechnische industrie.

De Biotech Training Facility telt drie verdiepingen en heeft een totale vloeroppervlakte van circa 2.400 m2. Op de begane grond zijn kantoren en laboratoria gesitueerd. De eerste verdieping is ingericht met cleanrooms. Op de tweede verdieping bevindt zich de installatiechnische ruimte, die tevens ruimte biedt voor instructiedoeleinden. Het gebouw biedt plek aan ongeveer 60 studenten en medewerkers.

De Biotech Training Facility is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten in Rotterdam. Het drie verdiepingen tellende complex, dat naast het Sylvius laboratorium komt te staan, wordt gebouwd door BAM Utiliteitsbouw. De bouw duurt tot juni 2015.

Nieman RI heeft voor deze biotech-trainingsfaciliteit in Leiden in opdracht van BAM Utiliteitsbouw Den Haag de advisering voor brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek verzorgd.

Heeft u vragen over de advisering van Nieman bij dit project? Neem dan op John Bouwman

Lees meer over dit unieke onderwijs faciliteit: