Magna Plaza interieur 02Magna Plaza betreft een winkelcentrum dat in 1991 is gerealiseerd in het voormalige postkantoor van Amsterdam. Het monumentale gebouw is gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal achter het Paleis op de Dam en behoort tot de Top 100 van de Nederlandse UNESCO monumenten.
Nieman Raadgevende Ingenieurs is als adviseur brandveiligheid betrokken geweest bij diverse verbouwingen van het souterrain van Magna Plaza. In 2005 werd het souterrain verbouwd ten behoeve van de komst van twee winkels waaronder een platenzaak. Hierbij werd de rook- en warmteafvoerinstallatie van het souterrain aangepast. Hiervoor werd een advies opgesteld en werd een opleveringsproef gehouden.

In 2011 werd Nieman R.I. opnieuw inschakeld als adviseur. Ditmaal werd het souterrain verbouwd voor de komst van “The Complete Rembrandt”, een tentoonstelling van reproducties van alle werken van de beroemde schilder Rembrandt.

Ook werd er advies gegeven ten aanzien van de brandveiligheid van de realisatie van een aantal kiosken op de parterre van Magna Plaza en de brandcompartimentering van het gehele gebouw. Helaas ging “The complete Rembrandt” ruim een jaar na opening, begin 2014 failliet. Na het faillissement is het souterrain van het gebouw opnieuw verbouwd. Nu ten behoeve van de komst van een woonwinkel van Sissy Boy en een kledingwinkel van Men at Work. Ook bij deze verbouwing heeft Nieman R.I. advies gegeven ten aanzien van de brandveiligheid.

Projectgegevens:
  • Gebouw: Magna Plaza
  • Opdrachtgever: Heren 2
  • Omvang souterrain: ca 2.000 m2
  • Architect: Hans Ruijssenaars Architecten

 

Voor meer informatie over de brandveiligheid van het Magna Plaza neemt u contact op met Sigrin Drost-Hofman