Eerste steen woonzorg woningen CulemborgOp donderdag 5 maart is het officiële startsein gegeven voor de bouw van zorgwoningen aan de Distelvlinder- en Vuurvlinderlaan in Culemborg. Het project draagt de naam BelleVie en omvat vier gebouwen. De eerste appartementen worden al in juli 2015 opgeleverd aan bewoners van SWC en Syndion.

De nieuwbouw bestaat uit vier verschillende gebouwen waar een woonvorm voor 90 tot 100 mensen met een zorgvraag gerealiseerd is, met 56 zorgappartementen, vier groepswoningen voor totaal 32 mensen, 16+2 clusterappartementen en algemene ondersteunende voorzieningen.

Met integrale Nieman advisering tijdens ontwerpfase op gebied van bouwfysica en kwaliteitsbewaking tijdens uitvoering.

2015-03-05 16.12.17Woningcorporatie KleurrijkWonen, STMR, Syndion en Stichting Wooninitiatief Culemborg werken samen aan de realisatie van deze levensloopbestendige wijk. Van Wijnen Projectontwikkeling Oost is vanaf het begin samen met Buro SBH betrokken bij de uitwerking van dit ‘gescheiden wonen en zorg’-project. Ron Axt, bestuurder STMR: “Door samen te werken, vullen we elkaars kracht aan.”

Van Wijnen Arnhem realiseert de bouw van de zorgwoningen. Een deel van de nieuwbouw vervangt woonzorgcentrum Elisabeth-hof in Culemborg.

Kijk voor een impressie van het woonzorgcomplex op SBH-architecten.nl