Flagshipstore Marks&Spencer, impressie helicopterview © Rijnboutt

Flagshipstore, impressie helicopterview © Rijnboutt

Het Rokin in Amsterdam krijgt allure. Op de plaats van het voormalige hoofdkantoor van Fortis, Rokin 55, verrijzen in opdracht van Emmes Group twee nieuwe flagshipstores, voor Marks & Spencer en Hudson’s Bay. Het ontwerp is van Rijnboutt architecten. In 2014 zijn de sloop- en bouwwerkzaamheden begonnen. Het gehele project wordt voltooid in 2016.

Ondertussen heeft Marks & Spencer zich terug getrokken en is de flagship store overgenomen door de Hudson’s Bay  Company,. Lees meer.

De twee nieuwe winkelgebouwen, elk 6.000 vierkante meter, krijgen respectievelijk zes en zeven bouwlagen en worden gebouwd op de bestaande fundering en kelder. De winkels zijn straks transparant, uitnodigend en aantrekkelijk voor het publiek, zodat de stad hier veel levendiger wordt. Ook gaat de verbinding tussen Rokin en Nes er flink op vooruit. Het gebouw aan het Nesplein krijgt een tweede entree, waardoor er een doorloopwinkel ontstaat. Tussen de gebouwen komt een nieuwe steeg, aansluitend op de Sint Pieterspoortsteeg: een prettige open doorgang naar de Nes en het pleintje bij de Brakke Grond.

Werkzaamheden Nieman Raadgevende Ingenieurs

Nieman Raadgevende Ingenieurs heeft voor beide gebouwen in opdracht van Emmes Group en Rijnboutt Architecten de advieswerkzaamheden uitgevoerd op het gebied van:

  • Rokin Amsterdam juni 2017

    Rokin Amsterdam juni 2017

    bouwfysica (o.a. detaillering, koudebruggen, temperatuuroverschrijding, Rc-waarden, daglichtfactor)

  • brandveiligheid (o.a. compartimentering, opvang- en doorstroomcapaciteit)
  • akoestiek (ruimteakoestiek, installatiegeluid)
  • energie en duurzaamheid
  • BREEAM (MAT1, MAT5, MAN8, ENE1, HEA1, HEA10)

 

Wilt u meer weten over werkzaamheden van Nieman voor deze transformatie?

Laat hier uw gegevens achter en één van onze adviseurs neemt contact met u op of stel uw vraag aan  Martin Dunnink, Koen Temmink of Gea Kuipers.

Lees meer over deze transformatie

 

Nieman adviseerde ook de Flagshipstore 21 Forever op het Rokin