Enexis-BreeamEnexis-kwaliteitsborgingExcellent. Dat is de score die het Enexis-gebouw E aan de Marsweg in Zwolle kreeg toebedeeld bij de BREEAM-NL-beoordelingsmethode. Het pand was zaterdag 4 juni jl. te bezoeken tijdens de Dag van de Bouw in Zwolle.

Althans, voor het ontwerp van Sacon-architecte Margret Drok. “Het is nu aan de aannemer om waar te maken wat in de ontwerpfase is beloofd”, zegt Drok. En dat is geen sinecure, want als je streeft naar een zeer luchtdicht gebouw, moet dat wel kloppen. “Daarom wordt bij de keuring voor het definitieve keurmerk lucht in het pand gepompt en getest of dat niet ontsnapt.”

Lees het gehele artikel op stentor.nl van 5 juni 2016

De adviseurs van Nieman zijn als BREEAM expert betrokken bij dit mooie project. Ook voeren wij binnenkort deluchtdichtheidsmetingen uit. Daarnaast houden wij ons bezig met het kwaliteitsborgingstraject.
Zie ook de informatieborden van de Dag van de Bouw .

Bekijk film gemaakt op de Dag van de Bouw op 4 juni 2016: