Naar Bijna EnergieNeutrale Gebouwen – BENG in de praktijk

Alle nieuwe woningen die na 1 januari 2021 worden opgeleverd moeten voldoen aan de BENG-eisen: Bijna EnergieNeutrale Gebouwen. Tijdens een sessie op De Dag van de projectontwikkeling vertelt Harm Valk over wat BENG inhoudt voor de bouwpraktijk. Zowel voor grondgebonden woningen als voor appartementengebouwen.

Binnen het ZEN-platform is in samenwerking met een groot aantal opdrachtgevers bij praktijkprojecten uitgebreid onderzocht wat BENG precies voor bouwkundige en installatietechnische voorzieningen gaat betekenen. Dat heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd.

BENG plaatst de hele bouwkolom voor grote uitdagingen. Van begin tot eind moet het proces van ontwikkelen, ontwerpen, bouwen en opleveren opnieuw worden doordacht. Bouwpartijen die klaar willen zijn voor de toekomst, moeten zich nu al voorbereiden op het nieuwe stelsel. Tijdens deze sessie op de DVDP neemt Harm Valk  je op zeer toegankelijke wijze mee in de resultaten van de onderzochte projecten, zodat je die meteen in de praktijk kunt toepassen.

Meer informatie