Tussen het centrum van Amersfoort en de A28 ontstaat de nieuwe wijk Hogekwartier.

Naast verschillende woongebouwen, grondgebonden woningen komen er ook nog circa 600 m2 aan bedrijfsruimten. Nieman is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de woongebouwen op veld 1 en 2, de toegangspoorten tot de wijk.

Veld 1 bestaat uit twee woongebouwen met 14 grondgebonden woningen. In de woongebouwen zijn 75 appartementen voorzien. Op de begane grond van de woongebouwen komen commerciële ruimten. Daarnaast is in het aan de Buurtas een hostel voorzien. Onder het complete plan is een parkeerkelder gesitueerd. De woongebouwen op veld 1 zijn eind 2016 opgeleverd en worden ondertussen bewoond.

Impressie-Hogekwartier_zijde-Waterwingebied hogekwartier_situatie_velden
Bijzonderheden van het project

Tijdens het ontwikkelen van het plan hebben we plaats genomen in het ontwerpteam. Hierbij hebben de geadviseerd op terrein van brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek. Vooral het akoestisch vraagstuk was een uitdaging. Omdat de wijk op een akoestisch belast deel ligt waren akoestische maatregelen noodzakelijk. Samen met de architect zijn de gevels zodanig ontworpen dat balkons geluidluw zijn. Dit alles in de periode dat Bouwbesluit 2012 net in werking getreden was en iedereen aan de nieuwe regelgeving moest wennen.

Werkzaamheden Nieman Groep
  • Akoestiek
  • Bouwfysica
  • Bouwregelgeving
  • Brandveiligheid
Meer informatie:
Vragen

Vragen over dit project of over soorgelijke werkzaamheden stel je aan Gijs Gast.