In Vlijmen wordt een nieuw centrum gebouwd: Het plein. Winkels met daarop huur- en koopwoningen en een paviljoen vormen het centrum. Vanaf de Schetsfase zit Nieman aan tafel voor praktisch advies op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid en bouwregelgeving.

het plein van Vlijmen

© www.hetpleinvanvlijmen.nl

16 appartementen zijn eigendom van Woonveste en worden verhuurd. Woonveste heeft deze appartementen zeer energiezuinig ontwikkeld en wil bij de huurders een energieprestatievergoeding in rekening brengen.

Lage warmtebehoefte

De appartementen hebben een zeer lage warmtebehoefte.  Nieman heeft hiervan de berekeningen uitgevoerd om de benodigde maatregelen te bepalen. Om deze kwaliteit naar de toekomstige bewoners te garanderen wordt de warmtebehoefte gecertificeerd. We begeleiden Heijmans woningbouw tijdens de uitvoering en voeren inspecties en metingen uit. Aan het eind van het traject leidt dit tot een opleverdossier die de warmtebehoefte precies in kaart brengt en daarmee de bewoners garantie geeft op een lage energiebehoefte voor verwarming. Er zijn daarnaast diverse andere energiezuinige maatregelen genomen voor warm tapwater, ventilatie en elektriciteitsopwekking.

Een geslaagd pilotproject gaat zich nu bewijzen in de praktijk, wij houden u op de hoogte!

Voor meer informatie hierover neemt u contact op met Kitty Huijbers of Imke Du Ry

Lees ook: