Transformatie oud kantoor tot 79 hippe appartementen

Het voormalige KPN-gebouw aan de Burgemeester Roelenweg in de binnenstad van Zwolle wordt, na vele jaren leegstand, in 2018 getransformeerd tot een hip en bruisend appartementencomplex waar het heerlijk wonen is. Er komen 79 industriƫle lofts, compacte appartementen en ruime maisonnettes. De locatie van het gebouw, aan de rand van de binnenstad is ideaal.

Up-Town wordt gerealiseerd in een bestaand pand en dat geeft karakter. Dit merk je bijvoorbeeld aan de hoge plafonds en stoere kolommen. Interieurontwerper Bas van Tol zorgt ervoor dat dit gevoel verder wordt versterkt door het gebruik van industriƫle en warme materialen in de gemeenschappelijke ruimten. Alle woningen worden naar verwachting eind 2018 opgeleverd!

Werkzaamheden Nieman Raadgevende Ingenieurs

Voor dit project hebben collega’s van Nieman als onderdeel van het bouwteam sinds 2016 integraal geadviseerd op het gebied van duurzaamheid, bouwregelgeving, brandveiligheid, geluidwering en akoestiek, bouwfysica en installatietechniek. Het ontwerp is van De Bruin Architecten. Alferink van Schieveen is de constructeur en Nijhuis Bouw voert de transformatie uit. Een mooie samenwerking.

Transformatie uitdagingen

De bestaande dakverdieping wordt verwijderd en vervangen door twee nieuwe woonlagen (maisonnettes) met een lichte bouwconstructie. Ook worden er aan de gevels balkons aangebracht. De aanwezigheid van voorspankabels in de zogenaamde Atlasvloer maakte het installatietechnisch een uitdaging om de gewenste installatie aan te brengen. De plattegronden zijn op basis van de constructieve en installatietechnische mogelijkheden geoptimaliseerd.

KPN kantoorpand Hippe appartementen Up-Town interieurimpressie Up Town Zwolle interieurimpressie Up Town Zwolle

Lees meer

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie

Voor meer informatie over dit project neemt u contact op met Gerton Starink of Reinold van der Garde. U mag ook hier uw gegevens achter laten. Dan nemen wij contact met u op.