Nieman adviseert bij unieke loftwoningen Little C in Rotterdam!

Impressie Loftwoningen Little CIn Rotterdam wordt door Era Contour en JP van Eesteren gewerkt aan een indrukwekkend project: Little C. Bij Coolhaven worden 321 loftwoningen en short stay units ontwikkeld samen met 250 parkeerplekken in een ondergrondse garage, 1.100 m² commerciële plint (winkels/horeca) en 8.100 m² kantoren. Tussen de 15 gebouwen zijn pleintjes, groen en terrassen. Ook op de daken zijn dakterrassen ontworpen door landschapsarchitect Cor Geluk.

Nieman Raadgevende Ingenieurs heeft vanaf het stedebouwkundige plan geadviseerd zoals op het gebied van windhinder om een comfortabel gebied te maken. Tijdens de ontwerpfase is intensief samengewerkt met de andere leden van het ontwerpteam op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek, bouwregelgeving en installatietechniek.

Door de compacte en stedelijke opzet is er tijdens het ontwerp nauw samengewerkt met de architect CULD INBO om aspecten Little Coolhaven stedebouwkundig planals brandveiligheid en voldoende daglichttoetreding in het ontwerp te integreren. Dit heeft geleid tot een integraal ontwerp, een soepele aanvraag omgevingsvergunning en straks tot een mooi project waar we trots op zijn!

In de uitvoeringsfase voert Nieman in een later stadium diverse metingen uit zoals onder andere geluidwering installaties in de loftwoningen, binnenluchtkwaliteit en geluidwering- en waterdichtheid van de gevel om de gerealiseerde kwaliteit te meten. Hierover delen wij later meer.

In dit leuke filmpje ziet u de eerste bouwactiviteiten

Vragen?

Vragen over dit project stelt u aan Imke Du Ry of u kunt hier uw vraag achter laten en wij nemen met u contact op.

Lees meer en bekijk impressies