Voor het thema Dames in daken van Dakenraad magazine is Kitty Huijbers geïnterviewd over verduurzaming

door Foka Kempenaar

Kitty Huijbers 2018“Soms wordt ons al gevraagd advies te geven, voordat er een streep op papier staat en dat vinden we leuk, heel leuk”, aldus Kitty Huijbers (40) projectmanager Energie en Duurzaamheid bij Nieman Raadgevende Ingenieurs. Ze deed deze uitspraak in een recente blog, die ze voor haar werkgever schreef. Woorden die een gevoel oproepen dat je ook direct krijgt als je met haar in gesprek gaat: hier spreekt een vakvrouw met grote passie voor het verfraaien van de wereld om haar heen.

Kansen voor verduurzaming op het dak

Kitty Huijbers ziet volop kansen voor verduurzaming, waarbij het dak een hoofdrol speelt. “Dit bouwdeel biedt superveel mogelijkheden. Om te beginnen heeft het warmteverlies naar de blote hemel de grootste invloed op het totale transmissieverlies van een gebouw. Door een dak zo gunstig mogelijk te positioneren en vervolgens doordacht te ontwerpen, te detailleren en te isoleren, kun je hele grote slagen slaan.”

Lees en/of dowload het gehele artikel ‘Op het dak kun je hele grote slagen slaan‘ gepubliceerd in Dakenraad, juni 2018

Dames in daken