In Delft rijdt sinds enkele jaren de trein ondergronds. Op en rondom de tunnelbak is hierdoor ruimte ontstaan direct naast het centrum van de stad ‘Nieuw Delft’. Op een van die locaties ontwikkelt Era Contour 3 woongebouwen rondom een stadsplein naar het ontwerp van Barcode architecten. Op de begane grond van de gebouwen zijn commerciĆ«le functies, erboven kleine en grote appartementen veelal voor starters.

Nieman Raadgevende Ingenieurs heeft bij dit project integraal advies gegeven op het gebied van brandveiligheid, akoestiek, energie & duurzaamheid, installatie advies en bouwregelgeving.

In overleg met de brandweer heeft Nieman enkele alternatieve voorstellen onderbouwd die aansluiten bij het gebouw en de doelgroep. Daarnaast heeft Nieman actief meegedacht om een zeer duurzaam project te realiseren. De gebouwen hebben een lage energieprestatie door de inzet van bodemwarmte en PV panelen op de daken. Diverse duurzame maatregelen bijvoorbeeld op het gebied van watergebruik en gezondheid hebben geresulteerd in een GPR gebouw score van 8,5! Op dit moment zijn de heipalen net in de grond. Naar verwachting wordt het project begin 2020 opgeleverd. We houden u op de hoogte!

Delft Plot 5-Impressie Barcode Architects

Delft Plot 5-Impressie Barcode Architects

Heipalen Delft Plot 5

Heipalen Delft Plot 5

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wesley van den Hoeven en John Bouwman.

Lees meer