Logo Fire Sprinkler International 2018 StockholmOp 13 en 14 juni vond het Fire Sprinkler International Congres 2018 plaats in Stockholm. Op dit tweejaarlijks internationale congres worden de nieuwste ontwikkelingen, trends en innovaties belicht. Het thema was ‘Fire Safety in a continually changing world’. Een thema dat oproept tot een doelgerichte beschouwing van automatische blusinstallaties, want duidelijk is wel dat voorschriften in een wereld met continue veranderende randcondities geen stand houden.

Sprinklers & vluchtveiligheid

Een belangrijk doel van automatische blusinstallaties is property protection. Sprinklers are green, want property protection gaat hand in hand met duurzaamheid. Dat sprinklers ook waarde bezitten voor de vluchtveiligheid heeft Ruud van Herpen in zijn presentatie op het FSI congres duidelijk gemaakt. In die presentatie zijn resultaten van het onderzoek naar de waarde van sprinklerbeveiliging voor persoonlijke veiligheid opgenomen. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van EFSN (European Fire Sprinkler Network). Met name de probabilistische aanpak was voor veel deelnemers aan het congres nieuw.

Download de presentatie van Ruud van Herpen Sprinkler and evacuation

Uiteraard was het FSI congres niet alleen een inhoudelijk prima congres, maar bood het ook voldoende gelegenheid voor kennismaken en netwerken. Het galadiner in de Gouden Zaal van het stadhuis van Stockholm was wat dat betreft het hoogtepunt.

Ruud van Herpen op Fire Sprinkler International 2018 Stockholm Galadinner Fire sprinkler international Rene Hagen (IFV) en Ruud van Herpen
Op de foto rechts: Rene Hagen (IFV) en Ruud van Herpen