Tijdens het 15e jaarcongres van de Vereniging BWT Nederland is het thema “BWT. Op de kaart!”. Op het congres op 11 oktober 2018  wordt ingegaan op een toekomst van de bouw- en woningtoezicht. Met betrekking tot de Omgevingswet, de kwaliteitsborging en de energietransitie.

Zoals elk jaar is Nieman sponsor van dit congres en vindt u ons op de informatiemarkt waar Nieman adviseurs uw vragen graag beantwoorden.

Daarnaast staan ook twee collega’s op het podium. Johan van der Graaf en André Kruithof geven de volgende presentaties:

W1.5 Het Besluit Bouwwerken Leefomgeving en het Bouwbesluit

Waarin Johan van der Graaf het gaat hebben over alle actualiteiten en afgelopen wijzigingen in het Bouwbesluit 2012 en kijkt al vooruit op het Besluit Bouwwerken Leefomgeving waarvan een nieuwe versie inmiddels is gepubliceerd.

W2.3 BENG: Bijna Energie Neutrale gebouwen in het Bouwbesluit geregeld.

Om de klimaatdoelstellingen te realiseren zullen de energie-eisen in de bouwregelgeving de komende tijd enorm verzwaard worden. De BENG vervangt straks de EPC. André Kruithof vertelt alle ins en outs van dit belangrijke onderwerp voor het BWT die voor alle overheidsgebouwen al per 1 januari 2019 in werking treden.

Meer informatie over dit congres is te vinden op de vereniging-bwt.nl

André Kruithof

André Kruithof