Op 23 januari 2019 organiseert de sectie VSI van VEBON-NOVB het seminar ‘waardering en gelijkwaardigheid van sprinklers.’

Steeds meer opdrachtgevers zijn zich bewust dat er iets te kiezen valt op het gebied van brandveiligheid. Ze realiseren zich dat de eisen in het Bouwbesluit zich beperken tot vluchtveiligheid en bescherming van buurpercelen. De keuze voor maatregelen om de schade te beperken, de bedrijfscontinuïteit te borgen en imagoschade te voorkomen is een eigen verantwoordelijkheid.

Brandveiligheid

Dat het anders moet met brandveiligheid, daar zijn steeds meer opdrachtgevers het wel over eens, maar hoe doe je dat? Integrale brandveiligheid en risicogericht worden blijkt lastig toe te passen. En uiteraard zijn er economische aspecten die van belang zijn bij de keuze.

Kennis delen

Over actieve blussystemen zoals sprinklers blijken veel misverstanden te bestaan. Dit seminar geeft handreikingen om het gewenste brandveiligheidsniveau te kunnen vaststellen en te implementeren. Ook wordt ingegaan op de investeringen en op de mogelijke besparingen. Met het seminar willen de organisatoren en sprekers de huidige kennis en ervaringen delen en verbindingen leggen tussen de deelnemers.

Ruud van Herpen gaat het op dit seminar hebben over de persoonlijke veiligheid met sprinklers.

woningsprinklers en waterleidingsprinkler

Informatie

Lees meer over het seminar ‘waardering en gelijkwaardigheid van sprinklers