21 studenten ontvingen afgelopen 29 november het diploma Fire Safety Engineering & Management

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het Instituut Fysieke Veiligheid in Arnhem ontvingen 21 studenten het diploma Fire Safety Engineering & Management. De Stichting Kennisoverdracht Bouwfysia (SKB) en de Brandweeracademie bieden de post-hbo-opleiding samen aan.

Ieder jaar vinden er ernstige branden in gebouwen of bouwwerken plaats, met slachtoffers en grote schade of ontwrichting tot gevolg. Het belang van brandveiligheid neemt onder druk van dit soort incidenten toe. Ook is er behoefte aan een andere kijk op brandveiligheid dan die van de publiekrechtelijke regelgeving. Fire Safety Engineering maakt dat mogelijk. Met Fire Safety Management wordt daarnaast de link tussen preventie en repressie versterkt, twee belangrijke schakels in de brandveiligheidsketen.

Voor brandveiligheidsspecialisten

De opleiding werd voor de tweede keer in de huidige vorm aangeboden. Deelnemers werken als brandveiligheidsspecialist bij een ingenieurs- of adviesbureau, bij de brandweer of gemeentelijke overheid, of bij een leverancier of fabrikant. Met deze opleiding hoeven de diverse organisaties niet meer zelfstandig hun eigen medewerkers op te leiden. De gemĂȘleerde deelnemersgroep zorgt bovendien voor veel interactie, levendige discussies en waardevolle oefeningen.

Nieman collega’s ontvingen diploma

Niek Spijkerboer en Marleen den Braber-Vossestein hebben beiden het diploma Fire Safety Engineering & management ontvangen!

Studenten ontvangen diploma Fire Safety Engineering & Management

Ruud van Herpen is studieleider en doceert een groot aantal lessen.

Volgende opleiding start in september 2019

De volgende opleiding start in september 2019. Hiervoor kunt u zich nu al inschrijven! Bekijk meer informatie over het programma en aanmelding.