Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica en het Instituut Fysieke Veiligheid bekrachtigen samenwerking

De Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica (SKB) en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) verzorgen samen de post-hbo-opleiding Fire Safety Engineering & Management. Het gezamenlijke initiatief leidt tot het aanbieden van dé opleiding in Nederland op het gebied van fire engineering. De samenwerking is nu bekrachtigd met een convenant.

Ondertekening convenant door Wim Beckmann (IFV) en Ad van der AA (SKB)

Ondertekening convenant door Wim Beckmann (IFV) en Ad van der Aa (namens SKB)

Studieleider

Ruud van Herpen is de studieleider van deze post-hbo-opleiding. Dit houdt in dat hij curriculum op hoofdlijn vaststeld en de kerndocenten samenstelt. Samen bepalen zij het curriculum in detail en stellen gastdocenten voor.

SKB en het IFV

SKB en het IFV vullen elkaar goed aan als het gaat om expertise op het gebied van fire engineering. Met de opleiding Fire Safety Engineering & Management richten zij zich op brandveiligheidsspecialisten werkzaam bij een ingenieurs- of adviesbureau, de brandweer of gemeentelijke overheid, of bij een leverancier of fabrikant. Dankzij de gezamenlijke, kwalitatief hoogstaande opleiding hoeven de diverse organisaties niet meer hun eigen medewerkers op te leiden.

Gebruik van elkaars competentie en knowhow

SKB en het IFV maken deel uit van een sterk veranderende omgeving die nieuwe eisen stelt aan de organisatie en haar producten en diensten. Voor beide partijen betekent dit een innovatieve uitdaging waarbij de overtuiging heerst dat samenwerking extra slagkracht en professionaliteit betekent. Naast het aanbieden van gezamenlijk onderwijs zullen SKB en het IFV gebruikmaken van elkaars netwerken, elkaar ondersteunen bij kennisontwikkeling en onderzoek en gebruikmaken van elkaars competentie en knowhow.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inhoud van de post-hbo-opleiding Fire Safety Engineering & Management, neem dan met Ruud van Herpen contact op. Aanmelden en meer informatie over de post-hbo-opleiding FSE &FSM die in september 2019 start vind je hier.

Lees ook