Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman Academie

Nieman Academie ontwikkelt trainingen, masterclasses en opleidingen voor professionals in bouwend Nederland. Dit kunnen wij omdat we al meer dan dertig jaar kennis opdoen in het geven van kwalitatief hoogwaardig advies. Van ontwerp tot bouw, van bestaande bouw tot verbouw, en van transformaties tot nieuwbouw. Al deze kennis zit verweven in ons aanbod. Met onze trainingen ontwikkel jij je in korte tijd tot een professional in jouw vakgebied.

Opleiding Nieman Academie

Eerstvolgende trainingen

Volledige agenda
08 feb

Masterclass – Brandklasse en brandveiligheid gevels

Atoomweg 400 Utrecht 14:30 - 17:00 uur
310,= per persoon, exclusief BTW
13 feb

Training – Praktisch aan de slag met de NTA-8800

Atoomweg 400 Utrecht 09:00 - 17:00 uur
€ 850,- per persoon, exclusief BTW
28 feb

Training – Bouwen met hout: aan de slag met CLT en HSB

Acoustic experience lab, Harderwijk 09:00 - 12:30 uur
425,- per module per persoon, exclusief BTW
Bekijk de volledige agenda

Over Nieman Academie

Kennis wordt pas waardevol als je het deelt. Ons aanbod is gebaseerd op kennis in het ontwikkelen van duurzame gebouwen. Gebouwen waarin mensen veilig, gezond en comfortabel leven en werken. In onze trainingen en masterclasses is deze kennis toepasbaar gemaakt voor elk specifiek vakgebied. Hiermee ontwikkel jij je tot een sterke gesprekspartner en professional in jouw vakgebied.  Pontkade fase 1 en 2 afb3

En je blijven ontwikkelen is slim. Want goede vakmensen zijn onmisbaar; er ligt veel werk bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie en het vraagstuk wonen. Hoe meer kennis je opdoet in je loopbaan, hoe waardevoller je wordt.

Voor een relevante ontwikkeling in jouw loopbaan is een sterke verbinding nodig tussen je opleiding en je dagelijks werk. Want het is belangrijk dat jij leert waar je werkgever of opdrachtgever naar vraagt. Werken met de nieuwste software bijvoorbeeld. Of de laatste technieken die gebruikt worden in de bouw. Welke kwaliteitsnormen horen daarbij en hoe wordt er getoetst? En hoe zit het met de regel- en wetgeving?

Er is altijd meer te leren. Met actuele kennis en geleerde vaardigheden los jij problemen op en breng je nieuwe ontwikkelingen op gang in jouw vakgebied.

Al onze trainingen zijn actueel en zitten boordevol informatie uit onze dagelijkse adviespraktijk. Je krijgt veel praktische vakkennis mee en bent na het volgen van een training helemaal uptodate met recente ontwikkelingen in de markt.

Onze doelstellingen

  • Wij verbinden, inspireren en brengen verdieping, met een breed aanbod aan trainingen en masterclasses waarmee we antwoord geven op de vraagstukken die we hebben binnen bouwend Nederland.
  • Vraag en aanbod brengen we samen in actuele en relevante trainingen die worden gegeven door professionals met passie voor hun vak.
  • Wij bieden een ontspannen en inspirerende leeromgeving waarin je je ontwikkelt in je eigen vakgebied en op je eigen niveau. Onze trainingen zijn actueel en geven inzicht in de soms pittige materie in begrijpelijke taal.

 

Onze kwaliteit

  • Wij streven naar een constant kwaliteitsniveau toegespitst op jouw specifieke behoefte waarmee ons aanbod toepasbaar, praktisch en begrijpelijk is
  • Een goed aanbod komt tot stand omdat wij constant behoefte waarnemen in de markt. Daarvan maken wij een vertaalslag naar ons aanbod
  • Een professioneel netwerk van docenten met een uniforme werkwijze een een constant kwaliteitsniveau in hun communicatie
  • Onze klanten zijn blij en we staan geaccrediteerd bij verschillende instanties:

 

ISO9001    CRKBO gecertificeerd

Training

Circulair bouwen voor gemeentes

De doelstelling van de overheid is duidelijk: in 2050 is Nederland volledig circulair. Maar wat betekent circulair bouwen voor gemeenten? Wat zijn de mogelijkheden en hoe neem je dit op in je circulair beleid?

Aanmelden
Masterclass

Bouwen onder de Omgevingswet

Per 1 juli 2023 treedt de Omgevingswet in werking. In deze wet worden alle regels voor de fysieke leefomgeving vastgelegd. Daaronder vallen ook de regels voor het bouwen en de regels voor bestaande bouwwerken.

Aanmelden
BBL

Incompany trainingen

Wil je met een groep collega’s meer weten over specifiek bouwtechnische onderwerpen? Met een incompany-training leer je alles over energie en duurzaamheid. Bijvoorbeeld over BENG, NOM, energieneutraliteit, energietransitie, aardgasvrij bouwen, circulair bouwen. Of over kwaliteitsborging, installatietechniek, bouwregelgeving, brandveiligheid, akoestiek en juridisch advies.

Een incompany-training maken we op maat. Vraagstukken die in jouw bedrijf of op jouw afdeling spelen, gebruiken we als input voor de training. Hiervoor zetten we onze kennis uit de dagelijkse praktijk in. De training wordt indien gewenst op locatie gegeven. Lekker makkelijk en efficient.

  • Snel op de hoogte van de actuele ontwikkelingen
  • Maatwerk: praktisch antwoord op uw bedrijfsvraagstukken
  • Efficiënt en verhoudingsgewijs goedkoop
Danielle en Ellen

We horen graag wie je bent en waarmee wij je kunnen helpen. Bel, mail of stel je vraag!

 

T 038 4670030  niemanacademie@nieman.nl

 

Daniëlle van Rossum & Ellen Jalinkopleidingscoördinatoren

Onze sprekers

Senior adviseurs die leidend zijn in hun vakgebied door jarenlange ervaring en deelname aan diverse commissies en/of stuurgroepen.

Referenties

Danielle en Ellen

We horen graag wie je bent en waarmee wij je kunnen helpen. Bel, mail of stel je vraag!

 

T 038 4670030  niemanacademie@nieman.nl

 

Daniëlle van Rossum & Ellen Jalinkopleidingscoördinatoren

De Nieman Academie is er ook voor onze collega’s

De Nieman Academie staat ook klaar voor alle collega’s die vragen hebben over opleiding, kennisontwikkeling en kennisdeling. Wij ondersteunen onze collega’s in de stappen die gemaakt moeten worden om hun ambities te realiseren, talent te ontwikkelen en hun eigen koers te varen. Er worden geregeld interne expertsessies georganiseerd om de kennis die in huis is, met elkaar te blijven delen.

En natuurlijk moeten we er voor zorgen dat de adviezen die we geven, gedragen en begrepen worden door onze klanten. Daarom worden er ook geregeld vaardigheidstrainingen aangeboden om ervoor te zorgen dat collega’s hun advies ook goed kunnen presenteren en verdedigen en ook om weten te gaan met de diverse belanghebbenden.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op specifieke vakgebieden bezoeken collega’s ook seminars/beurzen/lezingen. De Nieman Academie ondersteunt, maar uiteindelijk staat ieder medewerker aan het roer van zijn eigen carrière.

Lees meer op www.werkenbijnieman.nl

 

https://www.werkenbijnieman.nl/