Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman Academie

Met de Nieman Academie faciliteren wij incompany trainingen, sprekers en opleidingen, waarin wij onze 30 jaar ervaring als basis inzetten.

Harm Valk geeft training over BENG bij Emergo_09-2019

Eerstvolgende trainingen

Volledige agenda
08 dec

Masterclass – Wet Kwaliteitsborging voor gemeenten

Nieman, Atoomweg 400, Utrecht 15:00 - 17:00 uur
310,= per persoon, exclusief BTW
19 jan

Masterclass – Kwaliteitsborging

Nieman, Atoomweg 400 Utrecht 15:00 - 17:00 uur
310,- per persoon, exclusief BTW
24 jan

Opleiding Post-MBO Bouwfysica

13:30 - 17:00 uur
4.595,- per persoon, exclusief BTW
Bekijk de volledige agenda

Over Nieman Academie

Kennis wordt pas waardevol als je het deelt! Samen hebben onze adviseurs meer dan 30 jaar ervaring in het creëren van duurzame gebouwen waarin mensen veilig, gezond en comfortabel wonen, werken en recreëren.

Om deze kennis met u te delen hebben wij de Nieman Academie opgericht met een breed aanbod aan trainingen, masterclasses en kennissessies rondom de diverse vakgebieden waarin Nieman adviseert. Dit doen wij veelal incompany, maar ook bij onderwijsinstellingen, op beurzen, seminars en andere evenementen.

Onze trainingen zitten vol actuele informatie doordat we de theorie koppelen aan voorbeelden uit onze adviespraktijk. Hiermee krijgt u veel praktische vakkennis aangereikt!

De doelstellingen van de Nieman Academie zijn:

 • Onze kennis delen zodat deelnemers zich verder kunnen ontwikkelen
 • Actueel blijven in de ontwikkelingen van de geldende wet- en regelgeving
 • We koppelen de theorie aan de praktijk dus wat je leert is direct toepasbaar is in jouw werk!

Online & fysieke trainingen

Door de coronamaatregelen bieden wij onze trainingen online en fysiek aan. Dit betekent wel dat we op een andere manier met elkaar moeten omgaan in de toekomst. Wij doen er alles aan om uw veiligheid en dat van onze collega’s te waarborgen tijdens een training.

Daarbij hanteren wij de volgende uitgangspunten:

 • Wij volgen te allen tijde de richtlijnen van het RIVM.
  Mochten de versoepelingen ingetrokken of gewijzigd worden, dan passen wij onze manier van trainingen geven daarop aan.
 • Per training hanteren wij een groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers.
 • We houden 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Onze trainingsruimte biedt voldoende ventilatiemogelijkheden.
 • Heeft u, of iemand in uw gezin, griep of heeft u de laatste 24 uur verhoging (gehad)? Of heeft u de laatste 14 dagen ziekteverschijnselen gehad? Dan vragen we u om niet te komen om zo het risico op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. In overleg met u verplaatsen wij dan uw aanmelding, wanneer mogelijk, naar een ander moment.
 • In ons pand zijn voldoende hygiënemaatregelen genomen.

Mocht u een fysieke bijeenkomst toch liever online willen bijwonen? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Training

Circulair ontwerpen, leveren en creëren – van ambitie tot waarde creatie

Samen gaan we aan de slag met circulair bouwen; het ontwikkelen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen en gebouwdelen.

Aanmelden
Masterclass

Bouwen onder de Omgevingswet

In 2022 treedt naar verwachting de Omgevingswet in werking. In deze wet worden alle regels voor de fysieke leefomgeving vastgelegd. Daaronder vallen ook de regels voor het bouwen en de regels voor bestaande bouwwerken. In deze Masterclass zetten we deze regels in hoofdlijnen uiteen.

Aanmelden
Inwerktredingsdatum Omgevingswet per 1 juli 2022

Incompany trainingen

Wilt u een groep medewerkers laten bijpraten over de bouwtechnische onderwerpen? Met een incompany-training leren uw medewerkers bijvoorbeeld alles over energie en duurzaamheid. Denk aan BENG, NOM, energieneutraliteit, energietransitie, aardgasvrij bouwen, circulair bouwen. Maar trainingen kunnen ook gaan over kwaliteitsborging, installatietechniek, bouwregelgeving, brandveiligheid, akoestiek en juridisch advies.

Een incompany-training maken we graag voor u op maat. Vraagstukken die in uw organisatie spelen, gebruiken we dan bij het ontwerp van de training. Dat maakt het inzetten van de kennis uit de training heel gemakkelijk. Bovendien kunnen we de training bij u op locatie organiseren. Praktisch en efficiënt dus.

 • Snel op de hoogte van de actuele ontwikkelingen
 • Maatwerk: praktisch antwoord op uw bedrijfsvraagstukken
 • Efficiënt en verhoudingsgewijs goedkoop
Danielle en Ellen

Wij leveren maatwerk!

Een masterclass of training afgestemd op jouw afdeling? Online voor het hele bedrijf? Liever incompany? Neem contact op om jouw wensen te bespreken. Je bereikt ons op niemanacademie@nieman.nl en 038 467 0030

 

Daniëlle van Rossum & Ellen Jalink
Opleidingscoördinatoren Nieman Academie

 

Onze sprekers

Senior adviseurs die leidend zijn in hun vakgebied door jarenlange ervaring en deelname aan diverse commissies en/of stuurgroepen.

Referenties

Danielle en Ellen

We horen graag wie je bent en waarmee wij je kunnen helpen. Bel, mail of stel je vraag!

 

T 038 4670030  niemanacademie@nieman.nl

 

Daniëlle van Rossum & Ellen Jalinkopleidingscoördinatoren

De Nieman Academie is er ook voor onze collega’s

De Nieman Academie staat ook klaar voor alle collega’s die vragen hebben over opleiding, kennisontwikkeling en kennisdeling. Wij ondersteunen onze collega’s in de stappen die gemaakt moeten worden om hun ambities te realiseren, talent te ontwikkelen en hun eigen koers te varen. Er worden geregeld interne expertsessies georganiseerd om de kennis die in huis is, met elkaar te blijven delen.

En natuurlijk moeten we er voor zorgen dat de adviezen die we geven, gedragen en begrepen worden door onze klanten. Daarom worden er ook geregeld vaardigheidstrainingen aangeboden om ervoor te zorgen dat collega’s hun advies ook goed kunnen presenteren en verdedigen en ook om weten te gaan met de diverse belanghebbenden.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op specifieke vakgebieden bezoeken collega’s ook seminars/beurzen/lezingen. De Nieman Academie ondersteunt, maar uiteindelijk staat ieder medewerker aan het roer van zijn eigen carrière.

Lees meer op www.werkenbijnieman.nl

 

https://www.werkenbijnieman.nl/