Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Incompany trainingen

Een incompany-training over de diverse aspecten van de bouwfysica zoals binnenmilieu, binnenklimaat, Rc-waarde, thermische schil, warmtetransport, buitenmilieu of andere bouwfysische vraagstukken maken we graag voor u op maat.

Ook vraagstukken die specifiek in uw organisatie spelen, gebruiken we dan bij het ontwerp van de training. Onze integrale kennis gebruiken wij hierbij als basis.

Bovendien kunnen we bij de training bij u op locatie organiseren. Praktisch en efficiënt dus.

Ellen Jalink & Tina van der Meer- Nieman Academie

Neem contact met ons op voor meer informatie over een (incompany) training.

Ellen Jalink en Tina van der Meer, coördinatoren Nieman Academie

Bouwfysica

Een veelheid van bouwfysische aspecten staat aan de basis van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Een goede ventilatie, optimale verwarming of koeling, afwezigheid van tocht, prettige akoestiek en voldoende daglichttoetreding zijn voorbeelden van deze aspecten.

De bouwfysica van het binnenmilieu gaat gaat over alle aspecten die op de schil van een gebouw betrekking hebben zoals thermodynamica, Rc-berekeningen, U-waarde berekeningen, berekening van lineaire warmtedoorgang door bouwkundige details (psi-waarde), koudebrugberekeningen (f-factor) en hygrische beoordeling van gevel- en dakconstructies.

Onder bouwfysica van het buitenmilieu verstaan we windhinder, bezonning, luchtkwaliteit, parkeergarages en geluidbelasting als gevolg van weg- en railverkeerslawaai.

Lees meer over de verschillende aspecten van de bouwfysica

Gezond en comfortabel binnenklimaat