Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Incompany trainingen

Tijdens een incompanytraining praten wij u bij over alle ontwikkelingen omtrent de Wet Kwaliteitsborging. Om het een praktische sessie te maken, laten we een scala aan praktijkvoorbeelden zien.

Ook vertellen we welke eisen aan instrumenten voor kwaliteitsborging worden gesteld. Met daarbij welke keuzes u in het proces heeft. Verder behandelen we de registratie van risicovolle keuringsitems. Ook laten we de opzet van  het ‘as built dossier’ als bewijslast zien. Dit dossier toont straks aan dat u gebouw bij oplevering voldoet aan de gestelde eisen.

We gaan vooral in hoe de Wkb in uw praktijk kan worden vertaald.

Ellen Jalink & Tina van der Meer- Nieman Academie

Neem contact met ons op voor meer informatie over een (incompany) training

Ellen Jalink en Tina van der Meer, coördinatoren Nieman Academie

Wet kwaliteitsborging

Nadat de wet per 1 januari 2021 in werking is getreden voert de gemeente geen technische toets aan het Bouwbesluit meer uit bij een aanvraag omgevingsvergunning. In plaats daarvan is er sprake van een privaat kwaliteitsborgingstraject waarbij aangetoond moet worden dat hetgeen is gebouwd ook daadwerkelijk voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit. In de kern moet de bouwer de kwaliteit aantonen met onderaannemer en leveranciers en wordt deze bewaakt en afgehecht door een onafhankelijke kwaliteitsborger aan de hand van een kwaliteitsinstrument.

Lees meer over het kwaliteitsborgingstraject

De-Knoop-bouwfase