Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In april verscheen het tiende jaaroverzicht fatale woningbranden. Een goede reden voor de Brandweeracademie om de ontwikkelingen en trends van 10 jaar fatale woningbranden in kaart te brengen en te analyseren. Ter gelegenheid van de verschijning van de trendanalyse organiseert de Brandweeracademie het symposium 10 jaar fatale woningbranden.

Programma

Naast de lessen uit de tien jaaroverzichten, wordt er op deze dag terug én vooruit gekeken:

  • Hoe heeft de brandveiligheid in woningen zich ontwikkeld?
  • U krijgt een historisch overzicht van visie, beleid, wetgeving en brandveilig leven.
  • Hoe ziet de toekomst van het wonen eruit en wat zijn de uitdagingen voor de brandveiligheid?

Brandveiligheid expert Ruud van Herpen Tijdens de deelsessies worden uiteenlopende onderwerpen behandeld: de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van rookmelders, de brandveiligheid van meubels en matrassen in woningen, niet-fatale woningbranden en brandveilige woningen vanuit het perspectief van woningcorporaties.

Ruud van Herpen gaat het hebben over de toekomstige woonfunctie en de uitdagingen voor de brandveiligheid.

Wat zijn de consequenties van veranderingen in gebouwschil, inrichting en gebouwgebruiker voor de brandveiligheid en vluchtveiligheid?

Voor wie?

Dit symposium is interessant voor iedereen die werkzaam is in de risicobeheersing, incidentbestrijding, vakbekwaamheid of onderzoek bij een brandweerkorps of veiligheidsregio. Daarnaast zijn beleidsmakers en adviseurs brandveiligheid bij gemeenten en andere overheden en woningcorporaties van harte welkom.

Symposium 10 jaar fatale woningbranden