Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Update 4 november 2020

De inspiratiemiddag ‘Andere brandstoffen en brandveiligheid in parkeergarages’ op 26 november die PNNL organiseert kan helaas niet doorgaan gezien de huidige coronasituatie. Maar dit onderwerp blijft bijzonder belangrijk en relevant. Dus: wel uitstel, geen afstel. De datum is nader te bepalen!

Er was en is veel belangstelling voor het evenement en voor dit onderwerp. Hoewel we nu niet bij elkaar kunnen komen, willen we de discussie hierover wel met u voeren. Welke impact hebben elektrische auto’s en waterstofwagens op de veiligheid in parkeergarages? Moet een parkeercomplex worden aangepast, gelden er andere of extra veiligheidsregels?

Wij halen de experts op dit thema erbij en geven antwoorden op vragen die nu al gesteld zijn. Hebt u ook een vraag of wilt uw expertise delen? Laat het ons weten, dan betrekken we u graag bij de discussie. Zo doen we tegelijk belangrijk voorwerk voor het moment dat het evenement wel doorgaat. Lees meer over het uitstel op PNNL.nl

Andere brandstoffen en brandveiligheid in parkeergarages

We zien steeds meer elektrische auto’s in parkeergarages. Het gaat dan ook niet meer lang duren voor waterstofauto’s een vertrouwd gezicht zijn. Welke impact hebben deze nieuwe brandstoffen op de veiligheid in parkeercomplexen? Kennen we de risico’s en weten we welke maatregelen we moeten nemen als het misgaat?

Moet een parkeercomplex worden aangepast? Gelden er andere of extra veiligheidsregels voor deze auto’s? Moet je ze clusteren of juist verspreiden over de garage? Is de constructie bestand tegen de haast explosieve kracht van ontbrandende lithiumaccu’s?

Wat is de impact, welke maatregelen zijn nodig?

De energietransitie in vervoer heeft duidelijk ook gevolgen voor parkeren. In de loop van 2021 houdt Parkeer Netwerk Nederland de inspiratiemiddag ‘Andere brandstoffen en brandveiligheid’ om die gevolgen te belichten.

Nieman deelt kennis

Ruud van Herpen vertelt samen met de specialisten van onder andere de Bovag en het Instituut Fysieke Veiligheid meer over de impact en noodzakelijke maatregelen.

Een onmisbare inspiratiemiddag voor wie wil weten wat de nieuwe brandstoffen betekenen voor parkeren.

Informatie en aanmelden

Details van dit parkeerevent en u aanmelden kan op pnnl.nl

Alvast meer lezen over brandveiligheid in parkeergarages?

Lees dan de pagina over veiligheidsconcepten voor parkeergarages

ANDERE BRANDSTOFFEN EN BRANDVEILIGHEID VAN PARKEERGARAGES