Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Bouwaanvragen voor nieuwe woningen moeten sinds 1 januari 2021 voldoen aan de BENG-eisen. Wat zijn de eerste praktijkervaringen? Wat zijn de aandachtspunten en de knelpunten? En hoe verhoudt BENG zich eigenlijk tot de milieuprestatie van een gebouw? Het bouwwebinar ‘BENG in praktijk’ geeft antwoord op deze vragen.

Nieuwe BENG-eisen

De nieuwe eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen vervangen de bekende EPC. Dit vraagt om een andere benadering van het ontwerpproces. In het gratis te volgen webinar ‘BENG in praktijk’ gaan drie deskundige sprekers in op de verschillende aspecten van het ontwerpproces van een Bijna Energie Neutraal Gebouw.

André Kruithof

André Kruithof zet uiteen aan welke eisen woningen moeten voldoen en welke energieconcepten daar bij passen. Ook geeft hij aan hoe BENG in de praktijk inmiddels werkt en geeft graag antwoord op de vragen die er in de praktijk zijn over met name warmtepompen, bodemwarmte en de comforteis TO-juli.

Rockwool en W/E adviseurs

Jurrian van Andel van ROCKWOOL® gaat in op circulariteit van materialen. Pieter Nuiten van W/E adviseurs gaat in op de milieuprestaties van gebouwen (MPG). Hij laat graag zien welke invloed BENG daarop heeft en hoe deze twee met elkaar in balans te brengen zijn.

Het webinar ‘BENG in praktijk’ vindt plaats op donderdag 11 februari van 15.00 tot 16.00 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met ROCKWOOL. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Henk Wind van HWBouwComm verzorgd de presentatie.

Tweede webinar

In november 2020 organiseerde Rockwool dit webinar ook. Toen waren er meer dan 1000 kijkers en de teller staat nu alweer op bijna 900. Er zijn nog veel vragen over de BENG eisen en met name TOjuli en hoe verhoudt het zich tot de MPG.

ROCKWOOL webinar BENG met Andre Kruithof - Nieman Raadgevende Ingenieurs