Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Bent u toetser en wil u uw deskundigheid op het gebied van fire safety engineering (FSE) vergroten? De Brandweeracademie organiseert in samenwerking met Nieman Raadgevende Ingenieurs de opleiding Fire Safety Engineering. Na afronding van deze opleiding kunt u op een nieuwe, innovatieve manier de brandveiligheid van gebouwen beoordelen en hierover adviseren.

[one_half]

Doelgroep
Adviseurs en/of planbeoordelaars van brandweer en bouwtoezicht, maar ook van belang voor andere belangstellenden, zoals technisch adviseurs en architecten.

Inhoud
Belangrijk bij de toepassing van FSE is de omslag in denken van regelgericht naar risicogericht. Tijdens de opleiding leert u conceptuele en integrale methoden toe te passen voor de advisering en beoordeling van de brandveiligheid van gebouwen. Hierbij maakt u gebruik van gelijkwaardigheidsbeginselen en FSE-technieken.

Daarnaast kenmerkt de opleiding zich door:

  • innovatieve werkwijze
  • gebruik fire safety tools
  • scenariodenken
  • verantwoordelijkheidsverdeling tussen markt en overheid
  • verdieping en verbreding van vakbekwaamheid
  • verbetering van uitvoeringspraktijk brandpreventie.

Toetsing en certificering
Facultatieve toets. Na het behalen van de toets ontvangt u een certificaat van de Brandweeracademie.

fse-banner-1

 

 

IFV-1

  Logo_Nieman-Groep_RGB1-4

 

 

[/one_half]

[one_half_last]

Praktische informatie
Toelatingseisen: hbo-werk- en denkniveau en kennis van brandpreventie op het niveau Specialist brandpreventie of (Adjunct-)hoofdbrandmeester Preventie

Studiebelasting/duur: 11 contactdagen en daarnaast voorbereidingstijd en uitvoeren van (groeps)opdrachten.

Aanvullende informatie: Het lesmateriaal bestaat uit een handleiding met literatuurlijst, readers en hulpmiddelen, zoals software. Voor de computerpractica moet u beschikken over een eigen laptop. Verder moet u een beperkte hoeveelheid literatuur zelf aanschaffen. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 100. Lees meer Aanvullende informatie FSE meer informatie over deze opleiding.

Startdatum: Er zijn nog plaatsen beschikbaar! ONDER VOORBEHOUD VAN VOLDOENDE DEELNEMERS zijn de lesdagen: 17 september; 1, 8, 29 oktober; 5,19, 26 november; 3,10,17 december 2013; 21 januari 2014. Dinsdag is de vaste cursusdag.

Locatie: Brandweeracademie

Aantal deelnemers: 24

Kosten: € 2.800 exclusief de kosten van een facultatieve toets van € 250

(prijswijzigingen voorbehouden)

Aanmelden voor de opleiding Fire Safety Engineering

Vragen of meer informatie? Margreet Smid
telefoon 026 355 22 27 en e-mail margreet.smid@ifv.nl

[/one_half_last]

 De opleiding Fire Safety Engineering wordt verzorgd door Instituut Fysieke Veiligheid  in samenwerking met de Nieman Groep.