Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

IB001_2012-04_Velve-Lindenhof_th-1 Het ‘SKH-rapport (Prefab) houten elementen voor energiezuinig en luchtdicht bouwen’ is tijdens de Internationale Houtdag op 14 november een van de aansprekende onderwerpen bij de rondetafelsessies. Deelnemers kunnen aanschuiven bij twee van de samenstellers van het rapport: Chiel Boonstra, directeur van Trecodome Roosendaal, en Harm Valk, senior-adviseur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs Zwolle.

Energiezuinig bouwen wordt de toekomst. Daarom initieerde SKH een werkgroep, die eenheid schept in de regelgeving van houttoepassingen. Bouwen met hout is immers dé weg naar hoge isolatiewaarden. Met vooruitziende blik zag ze welke gezamenlijke kansen er voor het houtvak liggen om energiezuinig en luchtdicht te bouwen 21ste-eeuws in te vullen. Kern daarvan is dat het heil niet ligt in installatietechnische oplossingen, maar in de thermische schil.

Download de SKH publicatie 11-01 (Prefab) Houten elementen voor energiezuinig en luchtdicht bouwen

De Internationale Houtdag wordt gehouden in het Hulstkamp Gebouw in Rotterdam. Het thema is ‘Hout bouwt de 21ste eeuw’. Het programma is te vinden op de website van de Internationale Houtdag, waar men zich tevens kan inschrijven.

Lees meer op de website van het Houtblad