Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Van wetgeving naar implementatie

Per 1 januari 2021 verandert het stelsel van toezicht en kwaliteitsborging in de bouw. Als alles goed gaat geldt vanaf dan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, afgekort de Wkb. De wet heeft gevolgen voor iedereen die in de bouw werkt. Van bouwbedrijf tot toezichthouder, van onderaannemer tot opdrachtgever.

En dus is het zaak dat alle partijen zich gaan voorbereiden. Op 25 november geeft minister Kajsa Ollongren hiervoor de aftrap in haar openingssessie tijdens het congres Wet Kwaliteitsborging.

Johan van der Graaf spreekt namens NLingenieurs

Johan van der Graaf van Nieman bespreekt namens NLingenieurs samen met Alexander Pastoors van de BNA de veranderende rollen en verantwoordlijkheden.

Wat is de impact van de wet voor de ontwerpende en adviserende partijen? Hoe beter een bouwplan door ontwerpende en adviserende partijen is voorbereid, des te minder werk de kwaliteitsborger daar aan heeft. Hoe kunnen we een optimale situatie bereiken? En wat vraagt dat van ontwerpende- en adviserende partijen in hun bedrijfsvoering, maar ook in hun opdrachtverlening en volledigheid van hun advies.

Lees meer op Wetkwaliteitsborging.cobouw.nl

Heeft u vragen over uw bedrijf of project en de kwaliteitsborging in de bouw?

Neemt u dan contact op met Emile Jansen, senior adviseur kwaliteitsmanagemnet bij Nieman.

Congres Wet kwaliteitsborging met Johan van der Graaf van Nieman