Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Apeldoorn_La-Tour Kom als één van de eerste experts meer te weten te komen over de nieuwe ‘Handreiking Brandveiligheid in hoge gebouwen’, tijdens de Expertmeeting Brandveiligheid in hoge gebouwen op donderdag 12 december 2013 vanaf 13.30 uur bij SBRCURNet in Rotterdam .

Nieuwste inzichten brandweer meegenomen

Anders dan zijn voorganger*, is deze handreiking volledig gebaseerd op de toepassing van een risicobenadering van de brandveiligheid in hoge gebouwen. Daardoor is het traject van de ‘dubbele veiligheid door falende sprinklers als uitgangspunt te nemen’ grotendeels verlaten. Zo kunnen ook de nieuwste repressieve inzichten, zoals uitgewerkt in het kwadrantenmodel van Brandweer Nederland, volledig worden toegepast op de verschillende brandscenario’s in hoge gebouwen.

Wat komt er aan de orde?

  • We zoomen in op de vraag hoe de nieuwe handreiking tot stand is gekomen, en reiken het 1e exemplaar uit;
  • Daarbij gaan we in discussie over acceptabele brandveiligheidsniveaus voor constructieve brandveiligheid, ontruimingsconcepten, faalkansen van brandveiligheidsvoorzieningen, brandscenario’s en brandbestrijdingsscenario’s.

Ruud van Herpen is nauw betrokken geweest bij de opstelling van de handreiking ‘Brandveiligheid in hoge gebouwen’. Hij geeft tijdens de expertsessie de volgende lezing ‘Brandveilig ontwerpen van hoge gebouwen met de SBRCURnet Handreiking en de NTA-Hoogbouw’.

Voor meer informatie en aanmelden voor deze expermeeting klikt u hier