Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Vooraankondiging FSS Congres Het 8e Nationaal Congres Fire Safety & Science (FSS) wordt zoals afgelopen jaar samen georganiseerd met Underwriters Laboratories (UL) uit de Verenigde Staten.

In het licht van de verbinding van praktijk met wetenschap, preventie en repressie en (inter)nationaal leren van elkaar verzorgt het IFV alweer voor de achtste keer haar jaarlijkse FSS congres. Het nationale en internationale sprekersveld is nu rond. Zij belooft een prikkelend beeld te schetsen van de ontwikkelingen die plaatsvinden in de wereld van brandveiligheid. Er wordt onder meer ingegaan op het belang van goede preventie voor het repressieve optreden. Maar ontdek ook wat bijvoorbeeld de dynamiek van brand betekent voor een effectieve ventilatie. In workshops, tijdens postersessies en bij een netwerkdiner praten we over deze en nog veel meer onderwerpen met elkaar door.

Bekijk het programma Programma

Deelnemende organisaties
De volgende organisaties hebben hun bijdrage toegezegd aan het FSS-congres:

  • Brandweeracademie, IFV
  • Efectis Nederland
  • Technische Universiteit Eindhoven
  • Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
  • Universiteit Wuppertal
  • Underwriters Laboratories
  • Cleveland Division of Fire
  • Greater Manchester Fire and Rescue Service
  • ARUP London
  • Efectis Frankrijk

Voor wie?
Het congres is special gericht op risicobeheersers, incidentbestrijders, brandonderzoekers en kennisregisseurs.

uitnodiging fellowspeech Ruud van Herpen VVBA-IFV-Scriptieprijs 2015

Juryvoorzitter en lid van de Wetenschappelijke Raad Brandweer, Paul Verlaan, maakt tevens bekend wie van de drie genomineerde studenten met de VVBA-IFV scriptieprijs over brandveiligheid 2015 naar huis gaat.

Voor de meest innovatieve, spraakmakende, relevante of fundamentele master- of bachelorthesis betreffende brandveiligheid stellen het IFV en VVBA een scriptieprijs beschikbaar ter waarde van € 1.200.

De genomineerden zijn bekend gemaakt in de expertclass ‘Next Generation aan de TU Eindhoven op 10 september 2015.

Aanmelden
U betaalt € 75,- voor twee dagen. Bent u student? Mail dan het inschrijvingsbewijs van uw opleiding naar congresbureau@ifv.nl. U betaalt dan € 50,-.

Meld u vóór 26 oktober 2015 aan via Mijn.IFV.nl. Plaatsing op volgorde van inschrijving. Heeft u nog geen account, registreer voor een inlogcode. Dit kan in slechts een paar stappen.

Kijk voor meer informatie over het programma 2015, de sprekers, het netwerkdiner, de routebeschrijving en een terugblik op 2014 op www.ifv.nl/fsscongres2015. Vragen hierover? Neem dan contact op via congresbureau@ifv.nl of tel. 026 355 2208.