Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Donderdag 1 juni op de PROVADA in de stand van de gemeente Utrecht tijd voor Nieuw Utrechts Peil


Beeldend kunstenaar Oscar Prinsen bevraagt mensen in een kort interview van 5 minuten over hun passie, hun werk, hun projecten. Na deze 5 minuten “pitch” volgt tijd waarin u de geïnterviewde zelf kunt spreken en bevragen, met om:

14.00 – 14.30 uur,  Flat met Toekomst van Mitros en Nieuw Utrechts Peil, door Jop van Buchem van Mitros, ontwikkelaar Mitros,

Na interview: statafelgesprek met Jop en Nieuw Utrechts Peil  (Aart Verkaik, Lars Zwart en John Bouwman).

Project Flat met Toekomst: duurzame renovatie van een portiekflat naar nul op de meter

Uitdaging: een duurzame renovatie van een oude portiekflat in de Utrechtse wijk Overvecht.  Als experiment zijn 8 flatwoningen in 10 weken tijd gerenoveerd naar Nul op de Meter. De woningen zijn van gas afgekoppeld en verbruiken niet meer energie in 1 jaar tijd dan 135 zonnepanelen opwekken. De bewoners gaan 1 jaar lang proef wonen. Mitros en Nieuw Utrechts Peil (NUP) monitoren in die periode of de woningen echt energieneutraal zijn, en of bewoners er prettig wonen. Als de resultaten positief zijn, maken we ook de andere 40 flatwoningen energieneutraal. Goede, betaalbare en duurzame sociale huurwoningen. Nu en in de toekomst. Dat is waar Mitros en Nieuw Utrechts Peil zich hard voor maken. Mitros zoekt continu mogelijkheden om woningen goedkoper, beter en sneller te renoveren. Nieuw Utrechts Peil (NUP) biedt oplossingen om dat te realiseren. NUP is een consortium van Vios Bouwgroep BV, Op ten Noort Blijdenstein architecten en Nieman Raadgevende Ingenieurs. De flat aan de Camera Obscuradreef is een “Intervamflat”. Daarvan zijn er veel meer gebouwd. In heel Nederland zijn er zo’n 14.000 flatwoningen. De kennis die Mitros en NUP opdoen bij Flat met Toekomst kan een voorbeeld zijn voor de aanpak van dit type woningen. Die kennis delen we graag.  Op weg naar Nul op de Meter. Van 1 in Utrecht, naar … in Nederland: doe mee.

Lees meer en tot ziens op de PROVADA

PROVADA 2017 FMT-19-1