Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Op het congres De Zorg Brandveilig wordt de Brandwijzer geïntroduceerd.

De brandwijzer is een risicotool waarmee zorginstellingen kunnen afwegen of patienten of bewoners in geval van brand voldoende veilig zijn. De risicotool gaat verder dan het Bouwbesluit. Naast het ontruimingsconcept volgens het Bouwbesluit kan ook een stay-in-place concept worden gehanteerd. Uiteraard is dat afhankelijk van gebouwkenmerken. Met een beperkt aantal slimme vragen is het tool snel in te vullen en wordt op een dashboard het veiligheidsniveau aangegeven.

Uniek aan de Brandwijzer is dat hierbij aanwezige risico’s en genomen maatregelen worden afgewogen. Door medewerkers van de werkvloer te raadplegen en te bevragen worden zij hierbij betrokken. Bij het ontwikkelen van BrandWijzer is nauw samengewerkt door brandveiligheidsexperts om aan de hand van de meest recente kennis en inzichten een instrument te ontwikkelen dat zowel inhoudelijk gefundeerd is, als ook vriendelijk in het gebruik.

Bij ontwikkeling betrokken experts: Ruud van Herpen MSc. FlFireE, Technische Universiteit Eindhoven en Nieman Raadgevende Ingenieurs | prof. dr. Ira Helsloot, Radboud Universiteit Nijmegen en Crisislab | Carel Kijne MSc, Crisislab | Peter Schut AlFireE CCP, Octaaf Advies | drs. Nico Kaptein, COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement | ing. Lieuwe de Witte, Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) | ing. René Hagen, Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) | drs. Henk Jongen, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, namens Brandweer Nederland

De introductie op het congres wordt door Carel Kijne van Crisislab en Lieuwe de Witte van IFV gepresenteerd. Ruud van Herpen is aanwezig op het congres en kan uw vragen hierover beantwoorden.

Congres De Zorg Brandveilig

Op dinsdag 27 maart 2018 organiseert De Zorg Brandveilig een compleet nieuw congres over risicogestuurde brandveiligheid in de zorg.

Lees meer over dit congres

Congres De Zorg Brandveilig met introductie brandwijzer