Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Op 7 oktober a.s. verzorgt Nieman Raadgevende Ingenieurs 2 workshops tijdens het jaarcongres Bouw- & Woningtoezicht Nederland VBWTN2021. Vanuit het thema ‘Samenwerken aan een nog betere kwaliteit’ geven onze adviseurs tijdens workshopronde 1 een workshop over de brandveiligheidsrisico’s van verduurzaming in nieuwbouw en bestaande bouw en een workshop over de actualiteiten Bouwbesluit en het Besluit bouwwerken.

Workshop W1.5 van 13.30 tot 14.30 uur
De brandveiligheidsrisico’s van verduurzaming in nieuwbouw en bestaande bouw
Door Maaike van Bussel, adviseur Brandveiligheid

De verduurzaming in de bouw brengt ook risico’s met zich mee. Steeds meer bouwen in hout, zonnepanelen, oplaadpunten en andere installaties verhogen de kans op brand of hebben invloed op de brandvoortplanting. Hoe je deze risico’s kunt herkennen en beperken zal Maaike in deze workshop met u delen.

Workshop W1.6 van 13.30 tot 14.30 uur
Actualiteiten Bouwbesluit en het Besluit bouwwerken leefomgeving in één uur
Door Marjolein Berghuis en Joost Pothuis, beide Senior adviseur Bouwregelgeving

In deze praktische workshop wordt u  in vogelvlucht meegenomen in alle wijzigingen die het Bbl ten opzichte van het Bouwbesluit kent. Ook wordt ingegaan op actuele wijzigingen in het Bouwbesluit per 1 juli 2021 en de gewijzigde indeling van het Bbl. Daarnaast krijgt u tips en trucs om straks efficiënt met het Bbl te kunnen werken.

Programma bekijken of aanmelden?

Nieuwsgierig naar het congresprogramma? Kijk dan hier.
Op deze pagina kunt u zich ook inschrijven.

Bouwers toezicht woningbouw