Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Op donderdag 6 oktober a.s. verzorgt Nieman Raadgevende Ingenieurs twee workshops tijdens het jaarcongres Bouw- & Woningtoezicht Nederland. Vanuit het thema ‘Klaar voor het fluitsignaal” geven verschillende geven verschillende prominente personen uit de branche een lezing of workshop. Zo ook Nieman Raadgevende Ingenieurs!

Workshop W1.10 van 13.30 tot 14.30 uur
Het Besluit bouwwerken in de praktijk
Door Joost Pothuis, senior adviseur bouwregelgeving

In deze praktische workshop neemt Joost Pothuis u in vogelvlucht mee in alle wijzigingen die het Bbl ten opzichte van het Bouwbesluit kent. Ook wordt ingegaan op nog aanstaande wijzigingen die nog niet in de laatste versie van het Bbl zijn opgenomen. Daarnaast krijgt u tips en trucs hoe straks efficiënt met het Bbl te werken.

Workshop W2.2 van 15.00 tot 16.00 uur
Handreiking Tiny Houses
Door Marjolein Berghuis, senior adviseur bouwregelgeving

Steeds meer gemeenten krijgen vragen over het mogelijk maken van locaties voor Tiny Houses. Maar waar moeten deze mini-woningen dan bouwtechnisch aan voldoen? In opdracht van de VBWTN schreef Marjolein Berghuis  een praktische handreiking die ingaat op de bouwtechnische eisen die gelden voor een tiny house en de mogelijkheden om hiervan af te kunnen wijken, zoals met gelijkwaardige oplossingen of het toepassen van maatwerk. Tijdens deze workshop neemt Marjolein de deelnemer mee in deze specifieke eisen voor Tiny-houses..

Programma bekijken of aanmelden?

Nieuwsgierig naar het hele congresprogramma? Kijk dan hier.
Op deze pagina kunt u zich ook inschrijven.