Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Elke twee jaar organiseert De Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging, de NVBV Kennisdag. Dit jaar vindt de 10e NVBV kennisdag plaats op dinsdag 28 mei 2024 bij Han Campus in Arnhem.

Thema van de dag “De bouwsector in transitie: digitale revolutie of terug naar de natuur?”

De digitalisering heeft een steeds grotere invloed op de bouwsector. Ook als bouwfysicus vergt dat digitale vaardigheden. BIM en parametrisch ontwerp maken het ontwerpproces complexer, terwijl gebouwen zelf steeds digitaler worden dankzij sensoren en digital twins. Daarnaast is er groeiende aandacht voor de natuur in het ontwerpproces. Biobased materialen, zoals CLT, vinden hun weg terug in de bouwmethodiek en er is een toenemende focus op biodiversiteit. Niet alleen de mens staat centraal in het gebouwontwerp, maar ook de natuur.

De experts van Nieman zijn aanwezig

Collega’s Saskia Hegeman, senior adviseur brandveiligheid en Harm Valk, senior adviseur energie & duurzaamheid zijn beiden deze dag aanwezig aanwezig om hun kennis te delen en vragen te beantwoorden.

  • Luister en stel uw vragen om 11.30 uur o.a. aan Saskia Hegeman tijdens deelsessie A onder leiding van TonTon over “Vernieuwing in de regelgeving voor de bouw en leefomgeving”.
  • Luister en stel uw vragen om 11.30 uur aan Harm Valk en Eric van den Ham in deelsessie B over
    “Binnenklimaat en energie -architectuur en bouwfysica.

Meer weten of aanmelden?

Bekijk hier het volledige programma en meld u hier aan.