Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Building Holland is hét 3-daagse integrale event voor de bouw- en vastgoed sector. Dit jaarlijks terugkerende event vindt plaats in de RAI Amsterdam. 12.000 bezoekers en 150 standhouders komen samen om kennis te delen, te netwerken, zaken te doen en het zien & beleven van innovatieve producten en concepten.

Building Holland brengt alle schakels in de keten samen voor kennisdeling, conceptontwikkeling en samenwerking: architecten, adviseurs, woningcorporaties, ontwikkelaars, overheid, beleggers, installateurs, ingenieurs, aannemers en toeleveranciers.

henk_koekoek_01_portretNet zoals de afgelopen twee jaar bouwt de Nieman Groep als partner van Duurzaam Gebouwd weer mee op Building Holland.


Henk Koekoek, directeur Nieman Groep over Building Holland:
“Duurzaamheid zien we als bureau veel breder, de markt vraagt om flexibiliteit van gebouwen. Building Holland biedt de ruimte om vanuit verschillende invalshoeken die flexibiliteit samen vorm te geven. Hier ontstaat innovatie.”

TVVL
TVVL Kennisboulevard

Dit jaar maken wij deel uit van de TVVL Kennisboulevard samen met TVVL en haar Kennispartners.
U vindt de TVVL Kennisboulevard in Hal 11 naast de Creatio stage op stand 11.072B
Lees meer

Op woensdag 12 april verzorgen de Kennispartners 2 expertmeetings * op de TVVL stand TVVL-Kennisboulevard


11.15 – 12.00 uur Expertmeeting 
Nul-op-de-meter / BENG in de utiliteit
BENG wordt de nieuwe wettelijke eis; voor overheidsgebouwen al vanaf 2019. Alles onder een C-label wordt enkele jaren later zelfs verboden te gebruiken. Energieneutraliteit is daarmee geen onderscheiden kwaliteit meer voor een gebouw. Ook in de utiliteit kunt u als gebouweigenaar op energiegebied alleen nog maar onderscheiden als uw gebouw Nul op de meter (NOM) is, of zelfs energieleverend. Dat zijn ook de niveaus die aansluiten bij de beleving van de eigenaar en de gebruiker. Maar in de utiliteit gelden andere wetmatigheden dan in de woningbouw. Wat wordt de maatstaf en zijn we er klaar voor?

14.45 – 15.30 uur Expertmeeting Gezonde Gebouwen en fijnstof
Gebouwen zijn bedoeld voor mensen, om te wonen, te werken of te recreëren. Dat gebouwen de gezondheid van een gebruiker niet negatief mogen beïnvloeden ligt dus voor de hand. Maar is dat wel zo vanzelfsprekend? Een echt duurzaam gebouw heeft een positieve invloed op uw gezondheid! Wat moet u weten en wat kunt u doen?


Op donderdag 13 april organiseert TVVL vanaf 14.45 uur haar ALV op de Kennisboulevard met aansluitend een netwerkborrel.
Lees meer

 

Logo Nieman Groep
Actuele ontwikkelingen

Graag informeren wij u over actuele ontwikkelingen met betrekking tot energieneutraliteit en circulaire economie. Bespreken onze ervaringen met Nul-op-de-Meter projecten en kunnen u alles vertellen over BENG (Bijna-Energie-Neutrale-Gebouwen) in woning- en utiliteitsbouw.

Presentaties
Dinsdag 11 april 2017: 13.45 – 14.05 uur, Hoofdpodium GAIA
 • Harm Valk
  Integrale kwaliteit: basis voor duurzaamheid
  Wat maakt een goed gebouw? Uitsluitend een aansprekende score op energie en materialen is onvoldoende. Technische duurzaamheid, levensduur dus, is een voorwaarde, maar de ervaring van de gebruiker is bepalend. Hoe maken we gebouwen praktisch bruikbaar, gezond, comfortabel en geliefd? Dat vraagt om een integrale visie op kwaliteit met aandacht voor alle facetten van ontwerp, bouw en gebruik. Dan werken we aan een echt duurzame toekomst voor de gebouwde omgeving.
Dinsdag 11 april 2017: 15.15 – 16.00 uur, stand 10.053
 • Harm Valk
  Expertmeeting ‘De gezonde bouwschil van de toekomst. Een blik naar BENG en NOM ‘
  Harm Valk is gespreksleider en expert van deze expertmeeting georganiseerd door Kingspan
Woensdag 12 april 2017: 12.25 – 12.45uur,  podium CREATIO, Hal 11 (naast de TVVL Kennisboulevard)
 • John Bouwman
  Nieuw Utrechts Peil: NOM gestapeld: het kan!
  Na renovatie van grondgebonden woningen tot Nul-Op-de-Meter volgt de uitdaging om gestapelde woningen energieneutraal te maken volgens het NOM-concept. Nieuw Utrechts Peil, een samenwerking van de Utrechtse bedrijven Vios Bouwgroep, op ten noort blijdestein architecten en Nieman Groep, is deze uitdaging aangegaan voor de flatmettoekomst van Mitros. Inmiddels zijn 8 Intervamflatwoningen gerenoveerd tot NOM-woningen. Aan de hand van dit praktijvoorbeeld laten wij u zien hoe dat is gelukt. Wij geven u inzicht in de knelpunten en oplossingen die wij tegenkwamen.
Woensdag 12 april 2017: 10.30 – 11.30, stand 10.047
 • John Bouwman
  Expertmeeting ‘Renovatie en Transformatie ‘
  John Bouwman is expert van deze expertmeeting georganiseerd door Bouwcenter B.V. 

 

Donderdag 12 april 2017: 13:30 – 16:00, Side Event in zaal E107
 • Harm Valk
  Seminar ‘Borging Luchtkwaliteit in Woningen’
  Harm Valk presenteert ‘Luchtkwaliteit in Nederlandse woningen, de stand van zaken’

Lees meer en meldt u aan

*Meer informatie over expertmeetings 

Ook voor brandveiligheid kunt u bij ons op de stand 11.072C terecht.

 

U kunt zich nu gratis als onze gast registeren voor Building Holland. Wij ontmoeten u graag op 11, 12 of 13 april 2017 op onze stand 11.072B in hal 11 aan de Kennisboulevard in de RAI in Amsterdam

Building Holland 2017