Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Op het NulNu congres belichten sprekers vanuit de perspectieven people, planet, profit hun kijk, kennis en ervaring als het gaat om het realiseren van duurzame bouwkwaliteit. Harm Valk spreekt direct naar de opening van het congres over sociale duurzaamheid en over AQSI de sociale duurzaamheidstool: Wat is het en hoe maak je het concreet in je bouwproject?

AQSI Sociale Duurzaamheidstool Sociale duurzaamheidstool

De ontbrekende schakel in veel tools rondom duurzaam bouwen is ‘de mens’ in het gebouw. Energiegebruik en materiaalkeuze hebben we dan scherp, maar hoe zit het met de sociale duurzaamheid? Is dat uiteindelijk niet de ultieme toets? Hoe ervaren gebruikers een gebouw en welke impact heeft een gebouw op gezondheid en bruikbaarheid? En als je dit wilt meten, hoe ga je dan om met subjectiviteit? Er is inmiddels een NEN norm ontwikkeld voor sociale duurzaamheid (NEN-EN-15643-3), wat een raamwerk omvat voor de beoordeling van sociale prestaties van gebouwen. Deze norm biedt echter voor de meeste professionals geen houvast om het in praktijk vorm te geven. In deze presentatie wordt een praktische uitwerking van de NEN toegelicht evenals de eerste resultaten die er mee zijn behaald.

Harm Valk heeft de afgelopen twee jaar met zijn team gewerkt aan de ontwikkeling van AQSI, de eerste tool voor sociale duurzaamheid in Nederland. Lees meer over AQSI op www.aqsi.nl

Kennismarkt

U vindt AQSI ook op de kennismarkt. Waar AQSI ontwikkelaars graag uw vragen over AQSI beantwoorden en u meer kunnen vertellen over wat AQSI voor u kan doen of wat u voor AQSI kan betekenen!

nulnu-header NulNu congres

Tijdens NulNu 2016 treffen opdrachtgevers, voorschrijvers, ontwerpers, adviseurs, leveranciers en uitvoerders elkaar. Wie deelneemt krijgt grip op de materie – ook als niet-techneut – en alle tools om business te genereren voor het gesprek met klanten, partners en bewoners.

Lees hier meer over het NulNu congres en meldt u aan!