Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

fire high rise building1 Masterclass: Brandrisico’s in  hoogbouw

Door Ruud van Herpen, Niemans senior adviseur brandveiligheid en Henk Jan Kooijmans, sprinklerspecialist Unica Automatic Sprinkler.

Hoogbouw boven de 70 m brengt specifieke risico’s met zich mee in geval van brand. Waar je bij gebouwen onder de 70 m standaard mag terugvallen op de universele regels van het Bouwbesluit 2012, moet je bij hoge gebouwen de brandrisico’s specifieker beschouwen. In deze masterclass wordt u meegenomen in de wereld van Fire Safety Engineering en risico denken bij brandveiligheid in hoogbouw. De invloed van verschillende maatregelen ter beperking van de risico’s bij brand worden aan de hand van voorbeelden belicht: welke risico’s worden beïnvloed door een sprinklerinstallatie en in welke mate? In hoeverre kun je met passieve maatregelen brandrisico’s beperken? Hoe beïnvloedt het kwadrantenmodel van Brandweer Nederland de risico’s bij brand?

Nationaal Brandveiligheidsevenement 2016 : Breder dan het Bouwbesluit

Brandveiligheid gaat verder dan het Bouwbesluit. Het Nationaal Brandveiligheidsevenement zet dit jaar een vergrootglas op de afb nbeaspecten los van de regelgeving. De bouw innoveert en er is steeds meer sprake van maatwerk. Hoe vertaalt u dit naar de praktijk? Wat betekent dit voor uw gebouw en personeel? Waar heeft u nog meer mee te maken op het gebied van brandveiligheid? Op het Nationaal Brandveiligheidsevenement gaan we hier verder op in, met een afwisselend programma bieden wij u een inspirerende middag vol praktijkervaringen, voor geïnteresseerden vanuit de hele bouwkolom. Het Nationaal Brandveiligheidsevenement vindt plaats op 14 april 2016 in een omgeving die bij uitstek bedoeld is voor het integraal uitwisselen van kennis en praktijkervaringen: De Bouwcampus in Delft.

Lees meer en meldt u aan