Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieuwbouw van woningen moet vanaf 1 januari 2021 voldoen aan de BENG-eisen. Deze eisen vervangen de EPC en vragen om een andere benadering van het ontwerpproces. Het webinar ‘Ontwerpen en bouwen volgens BENG’ helpt ontwerpers en bouwers daarmee op weg aan de hand van haalbare energieconcepten.

Tijdens dit webinar gaan drie deskundige sprekers in op de verschillende aspecten van het ontwerpproces van een Bijna Energie Neutraal Gebouw. Aan de orde komen energieconcepten voor referentiewoningen met bijbehorende detailleringen. Tevens komt het keuzeproces waar de architect en bouwer voor staan aan de orde. Omdat duurzaamheid meer is dan energiebesparing, is er ook aandacht voor duurzame en circulaire materiaalkeuzes die passen bij BENG.

Hoe werkt BENG?

André Kruithof zet uiteen hoe BENG werkt en aan welke eisen woningen moeten voldoen. Hij gaat vooral in op de energieconcepten die Nieman doorrekende voor de diverse typen RVO-referentiewoningen. Jurrian van Andel van ROCKWOOL gaat in op detailleringen, duurzaamheid en circulariteit van materialen. Bouwtechnoloog Joost Heijnis van architectenbureau cepezed laat graag zien hoe hij het ontwerpproces van een BENG-woning aanvliegt.

Gratis webinar

Het webinar ‘Ontwerpen en bouwen volgens BENG’ is donderdag 19 november van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met ROCKWOOL®. Henk Wind van HWBouwComm bouwtechnische publicaties leidt het webinar. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden webinar

Lees alvast meer over de BENG-eisen op

ROCKWOOL webinar BENG met Andre Kruithof - Nieman Raadgevende Ingenieurs