Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Logo-Passief-Bouwen_thumbnail-1
Met de introductie van het nieuwe cursusinstituut Academy NL is ook de Passief Bouwen Academy van start gegaan. De Stichting PassiefBouwen.nl heeft haar Leergang PassiefBouwen sinds kort bij Academy NL ondergebracht. Opleidingen, cursussen, bijscholingen en in company trainingen over passief bouwen worden voortaan via de Passief Bouwen Academy op de markt gebracht.

Eigen regie

Onder eigen regie vinden dit najaar twee cursussen Rekenen met de PHPP-NL plaats, in november in Woerden en in Groningen. De Basiscursus PassiefBouwen wordt thans afgerond en vindt mogelijk nog dit najaar in een nieuwe vorm plaats.

Samenwerking

In samenwerking met andere partijen worden nieuwe opleidingen passief bouwen ontwikkeld en gegeven. Concreet vindt in samenspraak met het PMIA vanaf november de opleiding Certified European Passive House Designer plaats (in Amsterdam), gericht op architecten en ontwerpers. Samen met DWA worden opleidingen voorbereid voor installatietechnici en adviseurs en staan er cursussen op stapel voor bijvoorbeeld gemeenten en woningcorporaties. Met KPE zijn bijscholingen in voorbereiding gericht op bouwplaatsmedewerkers, uitvoerders, projectleiders en werkvoorbereiders in de bouw en wordt gewerkt aan cursussen voor de vastgoedmarkt.

Vijf vakgebieden

Academy NL kent leergangen in vijf vakgebieden, met ieder hun eigen academy: de LTV Academy, de Passief Bouwen Academy, de Ventilatie Academy, de (reeds bestaande) Warmtepomp Academy en de Zonne-Energie Academy. Naast opleidingen binnen de specifieke vakgebieden wordt ook gewerkt aan geïntegreerde opleidingen, met aandacht voor de samenhang van de vakgebieden.

Harrry Nieman is een van de docenten op de Passief Bouwen Academy.

Wil je meer weten over de AcademyNL? kijk dan op www.academynl.nl