Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Brandwerend ventilatierooster weerstaat tot 90 minuten aan vuurzee

Duco Ventilation & Sun Control introduceert op 18 september in het Van der Valk Duiven in Arnhem de compleet vernieuwde, brandwerende FireMax ‘ZR’. Tijdens het gratis seminar brandwerendheid, met onder meer een brandproef ter plaatse, gaan twee experts dieper in op het thema brandveiligheid in de Nederlandse regelgeving, de bovenliggende doelen en de consequenties voor ventilatieroosters.

FireMax 'ZR' compacte kalfplaatsing - tot 90 minuten brandwerend De FireMax ‘ZR’ kan dankzij doorgedreven doorontwikkeling niet enkel betere waardes voorleggen op het vlak van brandwerendheid, het is zelfs uniek dankzij de brandwerendheid in beide richtingen. Bovendien oogt het rooster dankzij een volledig nieuw design nu nog esthetischer en kan het zowel in compacte kalf (tot 90 minuten brandwerend!), als rechtstreeks op brandwerend glas (tot 30 minuten brandwerend!) geplaatst worden.

Tijdens het gratis seminar brandwerendheid licht een technisch-commercieel adviseur van Duco  de technische eigenschappen van dit rooster verder toe, maar we zetten graag al eens de belangrijkste kenmerken op een rijtje, waarvoor Duco haar hand in het vuur durft te steken:

  • Tweezijdig brandwerend
  • Brandwerendheidsklasse E(W) 90 bij compacte kalf, E(W)30 bij glasplaatsing
  • Esthetisch binnenrooster met minimale glasaftrek,
  • Geschikt voor hoogbouw (tot 40 m hoogte),

Twee experts wakkeren het vuur nog wat verder aan en gaan dieper in op het bredere thema.  Luuk van Dijk, sales engineer bij Vetrotech Saint-Gobain Benelux, raakt onder meer het onderwerp brandveiligheid bij renovatie aan en bespreekt de technische richtlijnen waar het kozijn aan moet voldoen. Tijdens een brandproef gaat de FireMax ‘ZR’ letterlijk voor u door het vuur.

Brandveiligheidsspecialist Ir. Ruud van Herpen geeft enkele belangrijke aandachtspunten mee bij de toepassing van brandwerende ventilatieroosters.

Praktische informatie

Het seminar vindt plaats op donderdag 18 september, van 9 uur tot 12.30 uur in het Van der Valk Duiven in Arnhem, gevolgd door een afsluitende broodjeslunch. Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Snel zijn is dus de boodschap!
Uitgebreid programma + inschrijven via www.duco.eu/firemax.

Download de flyer Seminar brandwerendheid