Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De afgelopen weken ontvingen wij van meerdere studenten en afstudeerders vragen over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Daarom leek het ons leuk en praktisch om samen met een aantal geïnteresseerde studenten de gestelde vragen te bekijken en te beantwoorden.

Zo leren de studenten van elkaar en ervaren zij tegelijkertijd welke vragen er spelen rondom de Wkb bij andere partijen zoals aannemers, leveranciers en opdrachtgevers. Graag delen wij onze kennis over en ervaringen met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

Tijdens een studentensessie beantwoordde adviseurs vragen van de studenten over de Wkb

De eerste studentensessie was afgelopen 21 oktober op het kantoor van Nieman in Zwolle. Hier behandelden Nieman collega’s Patricia Smook, Emile Jansen en Martin Harbers de volgende vragen:

  • Wat voor een invloed heeft de Wet op de zes beheersaspecten (GROKIT) voor de aannemer?
  • Kunnen leveranciers een eigen systeem bedenken om kwaliteitsborgers te ontzorgen?
  • Op welke manier kunnen leveranciers de aannemers ondersteunen?
  • Waar moet een bedrijf aan voldoen om de wet volledig in de bedrijfsstructuur geïmplementeerd te hebben?
  • Hoe werkt de wet met kopersopties? Als kopers een uitbouw nemen moet dan bijvoorbeeld echt de volledige bouwbesluittoets opnieuw?

De vier studenten zijn op dit moment bezig met hun afstudeeronderzoek op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en aan Hogeschool Windesheim Almere.

Tweede studentensessie Wkb

Ben jij als student bezig met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen als stage of als afstudeerrichting. En heb je concrete vragen, meld je dan aan voor de tweede studentensessie op 10 december op ons kantoor in Utrecht.

Jouw vragen worden door adviseurs van Nieman behandeld. Daarnaast is deze studentensessie een mooie gelegenheid om kennis met Nieman te maken en om medestudenten te ontmoeten.

Meld je aan via info@niemankwaliteitsborging.nl

Heb je hierover een vraag?

Mail je vraag naar info@niemankwaliteitsborging.nl of neem contact op met Suzan Danckaarts- van Zanten

Studentensessie Wet kwaliteitsborging voor het bouwen bij Nieman