Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Meer ventilatie zonder problemen

Ventilatie staat in het middelpunt van de belangstelling. Om het risico op Corona-besmetting in gebouwen te beperken is goede ventilatie een vereiste. Maar ook zonder deze actualiteit is goede ventilatie een essentiële randvoorwaarde voor de veiligheid en het welzijn van alle gebouwgebruikers. Daarom staat goede ventilatie centraal in deze webinar namens de TVVL Kennispartners. Een goede ventilatie wil vaak zeggen meer ventileren, want het aantal luchtwisselingen per ruimte is vaak onvoldoende, zelfs als er voldoende capaciteit ontworpen is. Hoe kun je meer ventileren, zonder problemen op het gebied van comfortbeleving, geluidshinder en energiegebruik? De TVVL Kennispartners delen graag hun inzichten en ideeën.

Hoe doe je dat, meer ventileren zonder problemen? Bert van Dorp komt met voorbeelden en aandachtspunten voor de praktische haalbaarheid van bestaande situaties. Vaak is er weinig ruimte, hoe kom je er dan bij? Denk ook aan het probleem van ventilatie op scholen. Er moet meer worden geventileerd, dit veroorzaakt echter problemen met tocht en verwarmen. Hoe kun je EN meer ventileren EN zorgen voor een duurzaam schoolgebouw EN zorgen voor een betere koeling?

Vervolgens gaat Dick van Giezen nader in op welzijn in gebouwen, dat bestaat uit een complex geheel van zoveel meer dan alleen ventilatie. Alle elementen in een ruimte hebben invloed op het presenteren van de verschillende soorten gebruikers in een gebouw. Zijn verhaal wordt ondersteund met getallen en technische voorbeelden.

Harm Valk is moderator van dit webinar.

TVVL organiseerde dit webinar op donderdag 24 september 2020

Gemist en terugkijken

Bekijk hier het webinar terug!

Nieman is sinds 2015 Kennispartner TVVL

Lees meer over ventilatie in gebouwen

Ventilatie in kantoorrruimte