Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Van 10 tot en met 12 oktober a.s. vindt de vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Hét zakelijke netwerkevenement over duurzame opwekking en besparing van energie in de gebouwde omgeving. Drie dagen lang worden professionals ondergedompeld in de wereld van energie. Van inkoop tot techniek en van regelgeving tot management. Het is er allemaal.

Op donderdag 12 oktober van 10.30 – 11.00 uur deelt Harm Valk, senior adviseur energie en duurzaamheid, namens Nieman Raadgevende Ingenieurs op het podium Energie zijn kennis over “Hoe duurzaamheid en bouwregelgeving elkaar kunnen versterken.”

Inhoud kennissessie

Innovaties lopen vooruit op de regelgeving, dat is een gegeven. Toch kan regelgeving innovaties omarmen, op twee manieren. Door een speelveld te bieden waarin innoveren niet onnodig belemmerd wordt en door ontwikkelingen die de fase van innovatie voorbij zijn, snel in te weven. Dan kan iedereen meegaan. In deze sessie bespreken we vanuit deze visie huidige ontwikkelingen in duurzaamheidsregelgeving zoals vormfactoren in de MPG, EPBD IV, het Energiekompas en het maatwerkadvies in de Omgevingswet.

  • Waarom past innovatie zo slecht in regelgeving?
  • Hoe kunnen we de potentie van innovatie breder toepassen?
  • Welke praktische handvatten zijn er beschikbaar?

Interessant voor: professionals in de bouw- en vastgoedsector, (beleids)medewerkers gemeenten en omgevingsdiensten, adviseurs.

Aanmelden
Mis het niet en zorg dat je erbij bent. Meld je vanaf 15 augustus GRATIS aan.
Meer weten over de vakbeurs Energie? Kijk dan hier.