Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nederlands Warmtepomp Congres 2020

Het Nederlands Warmtepomp Congres is dit online. Met de focus op actuele thema’s met als eerste thema het  geluid van buitenunits. Het komende jaar moet het geluid op de perceelgrens binnen bepaalde limieten blijven. En na lang wachten worden komend jaar de BENG-eisen ingevoerd. Een derde belangrijk thema is de snelheid van de verduurzaming van woningen. In het huidige tempo worden de klimaatdoelen bij lange na niet gehaald. Of is er sprake van stilte voor de storm?

Harm Valk is keynote spreker

Harm Valk luisterde  heeft met zijn lezingen over BENG al menig congres op. Ook voor het Warmtepomp congres 2020 is Harm Valk uitgenodigd. Het is lastig iemand te vinden met meer kennis over BENG en die ook duidelijk over weet te brengen. Vandaar dat Harm ook nu weer voor op ‘het podium’ staat.

Naast zijn advieswerk bij Nieman is hij voorzitter van de Projectgroep NTA 8800 en de norm(sub)commissie Energieprestatie van Gebouwen van NEN en lid van de normcommissie Klimaatbeheersing in gebouwen. Hij zit ook in talrijke werk- en begeleidingsgroepen in het vakgebied.

Lezing Harm Valk van 13.45 tot 14.10 uur 

Aftellen voor de invoering BENG. Wat betekent de norm voor warmtepompen?

Volgend jaar wordt de BENG-norm echt ingevoerd. Over de vervanger van EPC is al veel gesproken. Harm gaat in op de laatste wijzigingen van BENG en NTA 8800, de methode om de energieprestatie te bepalen. Wat betekent BENG voor warmtepompen en hij geeft de nodige aanwijzingen zodat u goed beslagen ten ijs komt als BENG op 1 januari 2020 daadwerkelijk de nieuwe norm gaat worden.

Bekijk het programma en meldt u aan Nederlandswarmtepompcongres.nl

Warmtepompcongres 2020 logo