Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Poorters van Montfoort

Poorters van Montfoort

De juiste keuzes bij woningrenovatie

Energetische en financiële aspecten

Kingspan Unidek en Eisma Bouwmedia verzorgen donderdag 15 september een webinar over de juiste keuzes bij woningrenovatie. Aan de orde komen diverse aspecten die een rol spelen bij het maken van de juiste keuzes. Een belangrijke rol daarin speelt de resterende levensduur van een woning, maar ook wet- en regelgeving en stimuleringsregelingen zijn van invloed. In de praktijk blijken dat lastige afwegingen, waarvoor corporaties ook steeds vaker een beroep doen op de deskundigheid van aannemers.

Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad is de komende jaren dé grote opgave voor woningcorporaties. In 2020 moeten huurwoningen in Nederland gemiddeld energielabel B hebben en in 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Daarvoor is het nodig om per complex te bekijken wat de juiste maatregelen zijn om nu te nemen en wat er eventueel later nog aan kan worden toegevoegd. Soms zal dat leiden tot een keuze voor een opwaardering tot label B; in andere gevallen is energieneutraal of passiefhuisniveau de juiste keuze.

Sprekers zijn onder meer Harm Valk, Senior adviseur Energie & Duurzaamheid bij de Nieman Groep, en Gerrit Jan Kuiper, Productdeveloper bij Kingspan Unidek.

Harm Valk gaat in op de haalbaarheid van de energiedoelstellingen voor de woningbouw en schetst welke stappen er nu en in de toekomst genomen moeten worden om uiteindelijk uit te komen op een energieneutrale woningvoorraad.

Het webinar vindt plaats op donderdag 15 september 2016, van 12.30 tot 13.30 uur. Meer informatie en gratis inschrijven kan via www.bouwwebinar.nl.