Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Bimpact, onderdeel van De Nieman Groep

We willen en kunnen duurzamer en meer circulair. Maar hoe houden we de soms haaks op elkaar staande Bouwregelgevingen beheersbaar tot een geïntegreerd geheel en maak je ook nog goede voortgang?

Denk bijvoorbeeld aan de MPG en de BENG: een MPG optimaal gebouw is een gebouw gemaakt van lucht, een BENG optimaal is maximale isolatie en installatie, hoe modeleer je deze dan ‘optimaal-integraal’?

Toetshulpen van Bimpact spelen hierop in. Van een BIM-gebouwmodel toets je realtime je MPG score met de MPG-toetshulp en onderdelen van het Bouwbesluit met de BOUWBESLUIT-toetshulp. Beide Toetshulp Add-ins pas je tegelijk toe als BIM-modeleur tijdens je werkzaamheden. Wijzig je het gebouw, dan zie je direct het effect op bijvoorbeeld daglichttoetreding én MPG prestatie. Zo kun je direct evalueren, concluderen en voortgang maken.

Toetshulpen bieden gebruikers: eenvoudiger werk, kortere doorlooptijden en hogere kwaliteit van werken.

Toetshulpen maken een versnelling mogelijk in ketensamenwerkingen, integrale toepassing van tegenstrijdige Bouwregelgevingen en daarmee snellere adoptie van maatschappelijk en sectorale ambities en verplichtingen.

Toetshulpen zijn voor iedereen beschikbaar als software download. Gebruikers worden met opleidingen en helpdesk snel opgeleid om tot impactvol gebruik te komen. Toetshulpen zijn ontwikkeld uit een initiatief door Nieman Raadgevende Ingenieurs en Buro de Haan. Bimpact verzorgt de verkoop, opleiding en support van de software.

Het initiatief is in mei 2019 gestart als schoolvoorbeeld van co-creatie. In september 2020 is Bimpact B.V. opgericht. Bimpact staat voor een pact in BIM. Wij geloven in een integrale digitale samenwerking en beschouwen onze gebruikers dan ook echt als pactgenoten. Samen gaan we het doen: #impactmetbimpact.

Bekijk de video

Meer weten?